Monday, August 31, 2009

:: Shopping Spree - Part 2 ::

Day 2
Monday, 31st August
Ikea, Mutiara Damansara
11 am - 5 pm


Woohooo! The second day of Ops Shopping! Kali ni motifnya nak usha2 apa yang patut untuk dapur cK. Almaklumlah, mama ngan papa baru setelkan extend ruang dapur tu. Maka, rasa cam nak tepek la apa yang patut kat situ. Sambil2 tu usha la juga kot2 ada set meja makan yang berkenan sikit kan? Rasa cam muat je buat ala2 mini dining kat dapur tu.



Konsep modern, simple and stylo. So, mana lagi kalu tak ke Ikea..kawan2. Again, yang paling penting, be a smart shopper. Jangan main rembat je, ye. Jangan ikut nafsu ok! Yang penting mesti ikut kepentingan (dan sedikit keghairahan membeli...muahaha!)

Kalau pergi Ikea ni sah la kena buat one big round baru rasa puas. Walaupun department tu takde kena mengena sangat yang apa yang nak dicari, nak cuci mata..apalah salahnyer yer dak (yaya pasti setuju!). So, pusing punya pusing...end up buying few items listed as:

- 3 set Bygel wire Basket (nak susun gelas and spice jar)
- a set of Rajtan Spice Jar (a set of 4 pcs nak buh rempas ratus mama)
- Magasin Dish Drawer (nak susun pinggan mangkuk or balang besar for gula, garam, tepung )
- Ordning Cultery (nak buh sudu garfu)
- Koncis Can Opener (i have to replace the old one yang dah karat)
- Lots Mirror (a set of 4 pcs mirror 1 kaki x 1 kaki nak buat deco kat dinding dapur)

I feel happy ye kawan2 dapat menyumbang serba sedikit pada dapur tuh selain dari belikan mama tiles untuk lantai ngan dinding dapur. Boleh tak kalau kata.."Itu dapur, ana yang punya!". Miahahaha! Puas hati walaupun sakit kaki. Rasa dah turun 8 kilo kot? Ahaks!

Apa2 pun, sales bakal berterusan hingga raya. Maka, kunjungan berikutnya mungkin juga akan dilakukan dalam masa dua minggu lagi kot? Errr...mana nak korek duit eh? Ke ada yang rasa nak sponsor? Ke patut mintak Bank Negara? Larik!!!!

2 comments:

Meeraaraa :) said...

Kitchen ku, kitchen mu jua :DD

DoOrDie said...

apa???? bibik nak apa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...