Monday, August 17, 2009

:: Jangan Kacau lah ::

Pernah tak korang rasa macam privacy / pribadi korang dicabuli? Macam2 cara ianya boleh terjadi. Kadang kala orang sebarkan gamba kita yang agak seksi (ni kes bopren2 lama yang tak berapa puas hati la ni)..ada juga yang sabotaj anta kat america's funniest home video klip yang menunjukkan betapa tongongnya kita..macam2 lah kan.

Jenis yang paling cK tak boleh terima ada tiga. Ni dua golongan ni kira top of the list lah. Meh baca perinciannya (pergh...macam iklan minyak la plak).


1. Jenis amik makanan dari pinggan tanpa bertanya.

Ewah-ewah. Pinggan tu ada tulis nama dia agaknya. Boleh plak dia main cedok2 pinggan kita, pehtu amik part yang isi plak tu. Wahh...bikin panas nih! cK ni bukanlah berkira sangat but sumtime, berbudi bahasa la sikit. Cuba tanya tuan punya hidangan tu. Macam cK, i like to s ave the best for last. So, dalam pada kita ketepikan udang2 yang beso tu alih2 ada sorang hamba Allah sedap je amik the masuk mulut. Putih mata woo..Mau menanges time tu juga. Seyes! Tanya dulu.

2. Jenis pakai banyak nombor henpon, tapi bila call satu pun tak dapat.

Ha...ni memang sentap noks! Cannot tahan lor. Nak2 nyer bila time emergency. Abis semua number cK dail, satu pun tak sangkut. Mula la rasa nak buat sumpahan mendam berahi je kan. Lenkali susah2 pakai public phone sudah. heh!

3. Jenis datang umah tanpa diundang.

Cukuplah pantang. Zaman teknologi dah ni, bukan zaman batu. Maka, sila call atau sms sebelum korang muncul. Rumah saya nih bukan rumah tumpangan beb atau tempat persinggahan. So, sila hormat tuan rumah ye. Plus, tu umah mama saya...Jangan nak tunjuk terra na main redah suka2 jiwa.


Sekian.

2 comments:

miEz haNeM said...

ck:)
miez pun kena macam ni
dorang sabotaj miez and gi publish pic miez ngan bf baru di fb
pic tu lak , ex miex and awek senget dia curik dari myspace bf miez:)
gila la dorang tuh!!
org senget jgn dilayan oke!

DoOrDie said...

aiyoo...taklah kritikal sangat tu yang oi...dorang mendengki je tu...

sabar na...?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...