Wednesday, August 12, 2009

:: On Me Being A Librarian ::

Semenjak dua kena put in charge for library thingy ni (walaupun!!!!), i try as much to take it as one hell of an experience (after series of nagging n memekak with closest ppl on earth).

Not bad la actually nyer. Banyak giler buku2 yang best telah dibeli tapi diperam oleh orang2 terdahulu. Gile lah. Series of motivational pon melambak. Alang2 dah jadi librarian newbie (apakah!?) ni kan, cK sempat lah kidnap few buku untuk dijadikan rangsangan bacaan.

I starts with two books entitled "The Power of Thinking Big"compiled by John C. Maxwell. Hak yang ni banyak quotes yang membakar jiwa dan semangat waja untuk menempuh kehidupan seharian. I find it good. Yelah, kalau tengah down tu kan..bila baca balik kata-kata hikmah yang ada tu, terus bersemangat waja.

The other books titled "Perfect Phrases for Dealing With Difficult People" by Susan F. Benjamin. Yang ni pon best. I can improve my way to communicate with other party. What phrases to avoid and how to get things done the way it suppose to be. How to deal with co workers, dealers, partner...macam2 ada. Must read ok.

So guys, korang bila plak?

4 comments:

k1m1_KaeMoS said...

bestnyek dikelilingi buku2 yg best...
err,... mana dapat can bergambar dgn imran ajmain banyak2 neh - jeles amat aku inih!

DoOrDie said...

memang sonok weih dikelilingi buku...dah nak abis baca dah pon..boleh kidnap yang lain plak untuk ujung minggu.

gamba tu amik masa charity kitaorg organize kat IJN n masa showcase dia. wink wink...jgn ah jeles2..

k1m1_KaeMoS said...

sangat jeles - pasal masa jumpa dia di konsert r&b dbkl dalam hujung taun 2008 kitorang tak berpeluang amik gambar dgn dia - kamera takde, hempon lak rosak, cisssss...

dulu2 msa jadik librarian skola kan, salu baca national geographic, time, newsweek, readers digest - sume majalah mahal2 jek...

dpt peluang baca free - sebat je lah...

DoOrDie said...

same here...skrg ni...buku2 tok nek harvard, pearson yang tebal gedabak tu...belasah je buat bacaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...