Friday, February 27, 2009

:: Siapa Punya Salah? ::

Dunia kita sehari-hari memang tidak lekang mendengar berita sensasi di sana sini. Nak lagi berita hiburan. Memanglah boleh cari makan.

Sana-sini orang bermusuhan dan saling menyalahkan. Tuding jari sana, tuding jari sini. Disebabkan status selebriti, senanglah dapat publisiti. Bukan minat sangat nak mengikuti segala onak duri diaorang ni cumanya, nak juga cK sentuh few issue yang hangat masakini tentang orang-orang seni kita.

1) "Memang salah saya!"

Itu statement yang keluar dari mulut dia, tuan empunya diri yang terpampang gambarnya meriba seorang wanita yang terserlah bukan muhrimnya. Bukan itu sahaja, aksi berlatarkan minuman keras juga jadi tanda tanya. Apakah yang terjadi sebenarnya?

cK tak tahu nak kata apa. Jadi orang yang bermuka-muka , hipokrit itu memanglah tiada untungnya. Depan tv nampak ok je, belakang tabir tunggang langgang sampai merah-merah muka. Manusia memang alpa. Tapi, apalah yang nak dibanggakan melihat aksi diriba, meriba, meraba hak yang bukan punya kita?

Meluat pula bila menatap lama. Orang kata wanita itu mesra orangnya, sudah dianggap kakak pun. Tak pernah pula cK nak bergamba ngan adik sambil minta diriba. Atau pegang2 bahagian dada sambil berpelukan mesra. Anehnya! Lagi hebat bila sang isteri katanya rela suaminya diperlakukan sebegitu rupa! Waduuuh!!! Sharing is loving afterall, heh?


2) "Sapa-sapa yang belajar tak tinggi, saya nasihatkan kawin then cerai pastu mintak duit!"


As confident as she looked, Shafnie, now director of a beauty product company, broke down when she told reporters that he had not made any attempt to see their two children -- Muhammad Shafiq Iman, 12, and Muhammad Shabil Iman, 9.

"My children miss him. They tried calling him, but he claimed he was busy and did not entertain them.

"Our children are growing up. Whatever happens to us individually, they are still our children."
She said he does not even know their children's birth dates, or which school they go to.


I was having a conversation with my fellow colleagues masa lunch. Mixed reaction. Yes, total of 50k plus tu memang banyak and outstanding for so long. 300 sebulan yang diminta untuk saraan 2 orang anak macam ciput je jumlahnya nak di bandingkan dengan show si bapa yang merata. Tu tak masuk income jual gelang ngan jadi duta ntah segala menda.

Salah? Memang nampak tak kena je kan. Sedangkan dia ngan bini barunya bercuti sini sana ngan anak yang lagi dua orang. Anak yang dulu tu, apa cerita kan? But then, dia kata ex nyer tak mau beri ruang untuk in touch dengan anak2nya. Tup2 dok serang, naik turun mahkamah mintak dwet. Dia pun kata, tututan ex wife nyer melampau. 9k untuk dwet coti2, ntah apa-apa lagi. "Saya tak nak la nanti dia pakai mercedez ke sana sini". Eleh. Kalau ko pakai bimmer takper?

cK punya pendapat gini. Sebagai seorang ibu yang penuh dengan rasa tanggungjawab, peliharalah anak tu sebaik-baiknya dengan tulang kederat sendiri. Walaupun awak tuh dah pernah bercerai 2 kali, lantak pi. Jaga anak tu, jangan sibuk2 nak mengharap ngan bekas laki. Dia dah buat-buat tak reti, pi la mati! Sekali membesarkan budak-budak tuh pakai dwet dia, berjuta kali nanti dia canang sampai masuk TV. Kang keluar pulak statement "Kalau takde duit Daddy, korang tak dapat nak makan nasi sampai besar ni. Mummy korang apa reti?". Lagi menambahkan sakit hati.

Awak pun bekerja orangnya kan. Kalau tak dapat nak bermewah-mewah, tak apalah. Pentingkan anak-anak tu. Besederhana dalam segalanya. Esok lusa anak-anak akan nampak, siapa yang lebih banyak berbakti, menyumbang pada kehidupan mereka. Tapi, andai benarlah ci puan ni mementingkan $$$$ semata, elok lah ex hubby awak tuh angkut sumer anak-anaknya. Amik terus custody. Awak pun senang nanti, keje dan tanggung diri sendiri je.

Macam2 hal!




6 comments:

Gee said...

setuju sgt ngan CK, tak yahlah nak merayu bagai nak duit 300 tu.. lgpun kalau bapak sendiri tak bg duit kat anak2.. tak amik kisah tgg jwb, sok2 jawab je lah hidup kat sini ni sekejap jer.. kat sana nanti mana leh elak2 lg

DoOrDie said...

kak gee, bff i pun kata gitu gak...tapi my opismate ni punya pendapat lain sikit. depa nak juga si bapak tu setel sumer utang piutang!

Dory said...

lain org lain la ragam nye.. harap di jauhkan la hendaknye..

DoOrDie said...

betol tu dory...

reporter nih pon kadang2 buat nasi tambah je kan? Plus, ur eyes can lie too!

SilverFerio said...

utang is utang, minta sedekah lain plak

DoOrDie said...

silap tu baman...

nafkah tetap nafkah...! tp kan..the wifey tu dah 2 kali cerai..wallahualam!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...