Friday, February 06, 2009

:: Nakal ::

Sedang asyik berbual ketika sarapan pagi tadi bersama-sama ahli-ahli mesyuarat tingkap opis, keluarlah satu cerita yang tak pernah cK beritahu umum. Kami bercerita tentang cara-cara nak balas dendam.

Bukanlah jenis berdendam sampai tahap nak buat aktiviti syirik segala santau busung semua tu cuma bagaimana kita boleh melegakan minda kita bila tensen dan sakit ati di 'kena'kan oleh seseorang.

Selalunya orang akan kata nak calarkan kereta, bakar rumah, pergi hentak dan sebagainya. Tapi tak pon buat akhirnya kan? Well, meh sini cK nak kongsi ngan korang betapa evilnya cK di suatu ketika dahulu.

Ada sorang minah nih (opppss...nama dan lokasi adalah rahsia!) selalu bikin panas. Dah la jenis suara pitch ke laut suka sangat nak tengking-tengking. Hatta nak menanya menda senang pun nak jerit-jerit. Bukanlah jauh sangat pun cK ngan dia, tak sampai berapa tapak!

Tak cukup ngan tu, keje dia kita plak kena cover. Dia taw nak petik-petik dapat result je. Tak ke geram? Bila kita OT dia boleh plak takmaw approve, main kensel2 takmau inform kita. Nasib boss lagi besor, overwrite kegilaan minah tuh. Maka I got my salary + OT in full ok!

Kalau sesekali dia short circuit, mungkin cK tak kisah sangat. Ini tak, hari2 beb. Mintak nyawa! Bila dia tak datang tu rasa merdeka sangat. So...setelah lama cK dok fikir2 apakah jenis pembalasan dendam terindah yang cK boleh buat kat minah nih..I finaly came out with an idea which will let her suffer for a while.

Dengan bantuan beberapa helai kertas putih komputer, cK type :

ROOMMATE NEEDED!
- NEAR LRT / GIANT / CARREFOUR
- 17 km FROM CITY CENTRE
- FULLY FURNISHED

CALL ****** AT 012-3456789.


Part ****** tuh cK buh nama minah psiko tu dan off course number HP dia. cK tampal 5 kepipng kat different2 location which involve few bus stop and LRT station. For the rest of the week , hp dia hotline!

Kui kui kui...dan dia membebel2 la orang mana ntah tipon cari rumah. Dari mana ntah dapat advetisement dan segala bagai. cK tunjuk kesian tapi at the same time tersenyum puas! Lalalala! The sweetest revenge!

Nasib cK buh sewa umah, kalau buh benda lain? Ahahahah! Beware!

12 comments:

arep said...

hahahaha.. jahawttt..

tu no telepon saper lak???

arep said...

btw. banyak nyer blog awak..

konkek d kota pun ada... takutttt

yaya|azura said...

ooo cK.... yang org dok tepon nomor cikyaya nie tanya pasal keje kosong utk jawatan data entry pon keje cK gak ke???

Tok Ketua said...

hahahahaha... idea yg sgt berkesan...

nak try wat la... utk sape ek?.... jeng..jeng..jeng..

DoOrDie said...

arep - konkek tu untuk testing2 menajamkan penulisan ala2 formal je..

yaya - erk? tidaakkk...cK tak brani buat kat yaya..nnt abam cacak koh cK..tobat!

tok - hahahaha..moh kitak!!

NaD said...

hahaha best2. tapi kesian la kat org yg tgh cari umah tu. call dengan harapan nak tanya rumah sebab tgh memerlukan. mane tau kot pompuan tu maki dia?? sian org tak bersalah tu. kalo ciknad la kan, ciknad boh je no hp dia pastu pat bawah boh "callgirl service". padan muka dia, padan muka org yg telepon jugak. gatal saper suruh? hah!

SilverFerio said...

org penah hina saya depan 13 org rakan2... tapi saya malukan dia balik depan 130 orang lebih... lepas tu dia jumpa saya, dia kata 'ko masih berdendam lagi ke:-?' tapi saya kata saya suka2 aje... tapi dalam hati saya 'ada ko penah minta maaf lepas ko hina aku dulu'

DoOrDie said...

Nad - betol la cek nad! Tapi takper...cubaan pertama memang banyak kekurangan..Kot esok lusa ada lagi yang nak buat hal, cK akan ingat pesanan cik nad tuh

Baman - tuh la..minah tuh pon tak penah nak minta maaf ngan kita. apa-apa pun, kalau kita pernah buat salah ngan abang, kita mintak maaf eh bang?

SilverFerio said...

kekekekeke

Dory said...

hahahhaha.. padan muke mung.. i kalu marah2 sangat, i kutuk org tu kat blog jek.. hihi

Mira a.k.a Toti said...

aku sgt soka la idea cik NAD..."callgirl service"...hahahah tak bole tahan... aku nk buat la! LOL

aku pon nk buat the same thing la kt mamat2 langau hua hua hua!!!!

DoOrDie said...

adehh....adakah bakal tercetus evolusi baru pembalasan dendam dikalangan orang2 kampung kita?

huhuuh...

jgn biarkan hidup anda dibuli!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...