Monday, October 19, 2009

:: Tua2 Berisi Ok ::



Sapa belum baca Utusan hari ni, leh klik sini.

Sapa yang dah baca, mesti perasan statement ni :

“Pada masa ini, orang yang obes amat ramai, malah semasa mereka berjalan, gear box (merujuk kepada perut) mereka turut bergerak dan dibuai dengan kuat"

Sapa yang kata? Bukan fitness trainer ye kawan2...Che Det yang kata. Mantan PM kita tu sentiasa make sure berat badannya tidak melebihi daripada 60kg. Dan pada usianya, dia masih lagi larat angkat dumbell! Adeh..tamparan sungguh. Nasib baik dia tak letak situ the exact weight of the dumbell, mau cK larik!

Menyahut seruan Che Det, marilah kita bersama2 menggembeling tenaga bersenam untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan. Jangan cuma hangat2 tahi ayam dan melidi bila nak naik pelamin je ok kawan2?!

4 comments:

yaya|azura said...

ck .. i bukan diet utk naik pelamin tapi secara otomatik selera makan tu kureng... nerbes nak naik pelamin kot?? huhuhu....

DoOrDie said...

Yaya...takde tuju kat sapa2 in particular lah...Pg ni dengar kat HotFM pasai topik ni la..teruja

Ada sorang caller tu dr beratnya 140kg...dah tinggal 40kg je dalam masa 5 thn...Dia diet bersungguh2 sebab nak kahwin. La ni, dia masih menten lagi berat badan dia tu. hebat kan!?

yaya|azura said...

ck...i takde "makan cili" ... hahahah... :p

wow! 5thn turun 100kg... mmg bagus tu. tapi ada tak tgk iklan jusmate tu kata minah tu from 140kg - 48kg in just 3 months!!! gilos.

i average cuma leh turun at least 5-6kgs in 2 months aje. :p

DoOrDie said...

bagus!

Budak2 opis ni da start berjusmate!Semangat waja masing2...

I nak try cara normal je dengan bersungguh2! by hujung tahun...nak tgk sejauh mana disiplin ku ini bisa bertahan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...