Wednesday, October 07, 2009

:: Perigi. Timba. Tembok ::

Its all started when i put up a MukaBuku stat camni :


Macam-macam reaksi yang diterima baik daripada lelaki atau pun yang sekaum ngan cK ni. Yang pasti, golongan kita-kita ni rasa ok je kalau perempuan yang make the move. Dunia dah moden, zaman dah berubah.

Namun, ada la seorang hamba ni telah mengeluarkan pendapat dia. Pendapat yang lebih menjurus bahawa cara tradisi perlu diteruskan dalam usaha-usaha nak mengayat ni. Hanya perempuan yang tegar dan bermuka tembok sahaja yang akan mengorat seorang lelaki. Well, itu pendapat dia. He must have his own reason to say so, whatever that is.

For me, konsepnyer senang, u know what u want so go and get it. It didnt make any different if you just sit and do nothing. Tol? Anyhow, it take courage and loads of guts to make your move. So, for those girl...woman out there for have done it before, i salute you. Untuk lelaki yang tak pernah merasa how a girl go gugu gaga over you, too bad. You may stick to your traditional kinda way, so as you speak.

It is no more perigi, timba or tembok punya era i believed so. If its still ongoing, we would not see any woman keluar mencari rezeki. Baik duduk dapur je belajar masak, menjahit while waiting lelaki-lelaki tradisional ni datang melamar. Barulah betul2 tradisional namanya, warisan turun temurun lah katakan.

Take Siti Khadijah for example la. Dia gak yang melamar Nabi Muhammad (thanks Esah for reminding). So, does she too falls under muka tembok nyer kategori? I don't think so. So, if you can accept her guts why cant you do the same to other woman?

Tepuk dada.

7 comments:

Dory said...

pepatah, kalau ade jodoh tak kemane.. xsesuai sgt la..

kalu xde usaha xkemane.. tu yg betul..

if u like someone go for it, kalu dia xsuke, hes not yours and move on.

DoOrDie said...

well said dory.

dah ada target, aim dari jauh je pon tak guna gak kan? tembak je. kalau sipi2...tembak lagi...

kalau dia lari...ha...cari mangsa lagi.

huhuhu...

PrincessHangLiJo said...

hi! jalan2, found u blog..

Am agree wif ya. Ok jek pompuan stat over. I penah buat. Xda hal pon.

Antara sunah dan adat, mana lg penting? Eheh

Pink Marie said...

da masuk kesah siti khadijah nie..

ape peliknye perempuan matang dan anak ikan? huahuahua....

kelas gitu. mek taktau nk ckp ape lagi.

yaya|azura said...

alaaa.. kekadang lelaki nie lembab la.. nak jugak pompuan kena kasi hint .. tapi kalau hint tu tak ke mana, just hit the next button. Yay! :p

Kalau i suka kat someone, i will make that someone to like me and made it look macam dia yang sebenarnya ngorat i. hahahaha. :p

Selalunya lelaki tak akan ingat sape yang ngorat sape. (ye kut? :p)

DoOrDie said...

hahhhaaa.....

kalau ala2 kaput ctrl+alt+del je..kan?

NaD said...

ala ni zaman shower, water heater segala takde pakai timba2 dah. perigi jauh skali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...