Sunday, October 04, 2009

:: Rebut Bukan Rampas ::

Someone told me that i should open my heart to l.o.v.e. And i said i did open the door but there's no one can handle the key well. Relevan ke camtu? Hehe..Yela...kalau dah dia pegang kunci hati cK, jagalah sebaik-baiknya...Kalau cK biar nganga je pintu tu...sapa2 pon leh masuk jarum nanti. Tak ke naya camtu? Hikss...!

Ada satu nasihat lain yang cK suka. Kalau ada calon yang berkenan, rebutlah peluang yang ada. tak dapat tidak, mesti akan ada persaingan antara kita ngan yang lain. So, baik rebut dari rampas. Jangan mudah mengalah. Cuba dan cuba lagi. Tol gak kan?

Just had chat with this adik. She break the news that she will be a wifey soon. They get to know each other dalam bulan Mei this year dan in November, tadaaa.... Nak nikah. In fact, they wanted to have it earlier, but family suruh tunggu
cuti sekolah. Can u imagine?

I guess, itulah jodoh. Dia pun tak mencari. Alih2 datang je tanpa perlu paksaan. Macam orang-orang kampung yang sedang berbunga2 sekarang ni. it just come, naturally. Happy for u guys!

And i learned something today. Bila ditanya "Bila nak kahwin" and my answer will goes "Kahwin? Lambat lagi..."After this, my answer will be "Insyaallah, tahun depan. Depan yang mana, ngan siapa...itu tak tahu lagi". Bila orang tanya "takde calon ke?"..I will tell them "Ada...cuma tak jumpa lagi". Bila selalu kita ucapkan, ianya akan jadi doa buat kita. Tak gitu?

Thank u for the advice.

p/s : gamba tu takde kena mengena apa pon....

5 comments:

yaya|azura said...

Insyallah. Doa yang terbaik untuk diri sendiri. Always think positive, it will come naturally. :)

Armando De Luca said...

doa utk diri sendiri dan juga utk kawan2... malaikat juga aminkan doa kita

DoOrDie said...

yaya : yeah! will do yaya..insyaallah...

Baman : mudah mudahan gitula hendaknya

Pink Marie said...

dulu kalo org tanye bila nk kawen mek slalu pilih bulan2 akan dtg.

bila?
bln 8.

bila dah bln 8, bila? oh bulan 12.

hehehe.. tp tahun wa taktau ye :p

DoOrDie said...

yey...selalu sebut jadi doa wooo...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...