Sunday, September 06, 2009

:: Iftar Kg Sri 360, 2009 ::

Burp!

Alhamdulillah.

Kenyang.

Terima kasih pada tuan rumah K.E & Zilla yang sudi menaja tapak bazaar dan perkhemahan tahun ni. Tahun lepas kat Shah Alam, tahun ni pon. Ermm..maybe pasni leh tukar port lain. Umah Cik Nad ke? Ahaks!

Kehadiran yang boleh dibanggakan (walaupun Bukit muncul di saat-saat akhir edisi melepak di MMZ dan Tok lewat kerana tayar beskal nyer pancit dan Mamaket nyaris2 sesat jalan). Himpunan makanan amatlah banyak dan menyelerakan. Masing2 tidak datang dengan tangan kosong (perut je kosong).


Tuan rumah dah siap2 prepare nasi himpit, rendang daging, masak lodeh - rasa cam nak menyambut raya la plak. Feel woo. cK prepare Ayam Masak Lomak Cili Padi ngan sambal belacan yang rasa-rasanya tertinggal dalam kereta Dory. Apakah!? Puas hati juga bila kawan2 kata "Sedaplah!". Peloh, penat lelah masak ayam yang dua ekor tu rasa hilang serta merta. Syukur korang suka.

Mek buat pertama kali tampil bersama Tuan Farid nya, Yaya ngan Abam Fazz, Tok ngan Ad tersayang juga Abam Zool & Zilla. Yang paling meriah mestilah Mamaket sefamily. Seronok je tengok keletah dua beradik tu melambung lion. My faveret dish will be Double Z punya popiah. Made with red love sauce katanya. Memang sedap ye, kawan2. Puding tok pon sedap gak dan hasil gigih K.E masak rendang juga boleh dibanggakan. Lain2 ada satay, KFC, ayam golek, urap, bergedel, buah..aaahhh..banyak lagilah!


Bukan orang kampung la kan kalau tak meriak amik gamba. Maka, dah selesai makan2..kemas..basuh pinggan segala (sempat amik tender membasuh ngan Mbak Yaya) orang-orang kampung pun mulalah pose segala bagai aksi. Gara-gara tak bawak tripod, Bar stool pon dimulti purposekan jadi tripod. Begitu hebat skill Asbha.

Next gath tak pasti pula bila. Maybe time Yana nyer wedding? Yaya wed? Or...my open house? We'll see bebeh!

6 comments:

Rajap said...

tahniah semua..

minta maaf tak dptmenghadirkan diri atas urusan yg lain.. Insya Allah akan datang berkampung bersama jugak.. Insya Allah..

yaya|azura said...

Ahh... i terjebak mencuci pinggan. Ni semua gara2 abam fazz la, suka naa cuci pinggan... huhuhu.. jatuhlah air muka i membiarkan bakal suami i kat dapur cuci pinggan tapi i masih lagi mentekedarah kat depan tu :p

Anyway, it was fun... next time, Insyallah kalau rumah Yaya & Fazz dah cukup segala kelengkapan, boleh buat kat rumah kitaorg lak, pastu mandi swimming pool. Yehaaa!

Nak repesi!!!!

Dory said...

yeayy! kt umah kak yaya lak nx year..yeayyy

DoOrDie said...

PL : takper...kami memahaminya...masih ada masa lagi..raya kan dah dekat...huhuhuh...

Yaya : yelah tu...chief of pinggan! muahahaha....

Dory : guwe sokong!

zool irfan said...

hahahahhahahaha..
aduh.. nak tergelak zool baca.. takpe. camtu la nak cari somi.. kacak hebat bergaya dan rajin di dapur.. hehe

fuyoooo C.K.. kita bedal ayam tu sampai 2 ketul .. cari nasi tak jumpa..kalau dah jumpa nasi. confirm makanan yang lain2 tu kita wat dek jek.

DoOrDie said...

hahahaha..yelah sangat...

ermmm...masing2 amik dua ketol eh ayam...dimulakan langkah oleh dory...pelan2 je dia kayuh amik drumstick..mula2 satu..pehtu amik lagi...

tapi dia mmg patern smua menda dia makan dia amik due...muahahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...