Wednesday, September 23, 2009

:: Anak Ikan Apa? ::


"Kalau sister ni kawin ngan si polan tu...kan best. Dia tinggi ke rendah kak?"
"Err...dia lagi tinggi sikit kot...ha..yela..."

"La...org tua2 pesan...pompuan kena cari calon yang lebih rendah dari dia...baru murah rezeki"
"Ish...takmau la..kang mau orang tujal2, sekeh2 je kepala dia kang"

"Ala..kalau buat silap minta ditujal...tak kira tinggi ke rendah..sampai je buku lima tu nanti"
"Tamaw...orang nak yang lagi tinggi"

"Cari yang putih....hidung sharp seven..Kalau belah2 seberang ni takmau"
"Lohai...demand sungguh"

"Ha...suh la si polan tu masuk minang"
"Mana boleh...kan da kata...kawan je...mana ada lebih2"

"Ntah bila la dia nak masuk minang..."
"takde nyer de...harapan je la"

"Suruh je la dia jumpa, datang umah"
"Open house je la...nak datang buat apa pon"

"Kenal-kenal la..."
"Nak kenal buat apa...kalau nak jadi bini nombor dua leh ah"

Senyap.

"Ala...ajak je la sapa-sapa"
"Takde...memang takda la...yang kenan banyak pun yang lagi muda. Sampai Leq kata bela anak ikan ke apa?"

"Apalak...kalau dah jodoh...ikan emas ke..ikan parang ke...takda hal nya"
"Tengokla...ikan mana yang leh ditangguk"

Gelak besar.

4 comments:

yaya|azura said...

hahaha.. comel aje. tulahkan ck, i masa back to single, dating ngan semua yang muda-muda belaka, sampaikan ada yang 5-6 tahun lagi muda dari i .. laa ni dapat abam fazz pon muda dari i .. tapi kalau ikut bulan, dia muda 6 bulan jer dari i .. hihihihi. :p

p/s: bersabar dalam mencari, cintakan hadir tanpa diduga ;-)

DoOrDie said...

kronik la plak...omak den, dekdek ni...ish ish...tk pasal2 jadi topik. mencik sungguh...

byk lagi cerita lain nak sembang..hak ni gak nak cerita...tp takper..janji rock!

yaya|azura said...

biasalah .. topik yang tak sudah.. bila dah jumpa pujaan hati, topik lain plak yang dibincang .. haihhhh.. takkan abis. :p

DoOrDie said...

tu la pasal nya...ya ampun!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...