Thursday, September 10, 2009

:: Buta Tapi Meraba ::

Tragedi 09.09.09! Masa dengar radio panas pagi tadi, rasa macam nak call je si fafaw ngan fbi tu cerita kes semalam. Gila frust!

First of all, i have nothing against orang buta ya. I cant even imagine macam mana hidup kalau cK tak boleh melihat. Sebab tu la cK selalu tolong akak keje Takaful tu jalan dari LRT stesen sampai opis dia. Berbudi pada yang memerlukan, tanggungjawab bersama kan?

Nak jadikan ceritanya, semalam masa perjalanan balik dr kantor...cK naik from Universiti station. Sampai kat Kerinchi adalah 7 orang naik. 6 cacat penglihatan, 1 normal (3 lelaki, 4 perempuan). Dalam 6 org tu pulak, ada dua pasangan. Macam mana cK tahu? Ha...jap lagi cerita na...

Dari awal dorang masuk, mereka ni dah bercakap sekuat2 alam. cK yang cucuk telinga ngan headset ni pon masih boleh dengar dorang bercakap. Kuat sangat ! Yang perempuan bertudung, ketawa menyeringai. Okla fine. Mereka sedang gembira.

Bila sampai stesen Bangsar, ramai org keluar masuk. Maka berkatalah salah seorng dari mereka..Waaa..keluar masuk...bestnye. cK cuak, tp takper. Mungkin dia tak bermaksud selain dari rantaian orang yag keluar masuk. Sampai plak KL Sentral, mamat yang sama dok jerot2 "beri kemaluan...beri kemaluan". Then dorang satu geng ni pakat gelak ramai2!

Pastu, one of the girl ni bersuara "'Abg pegang batang tu elok2 taw. Pegang batang besi, bukan batang abang". Pergh! menyirap plak rasa bila dengar. Pastu, salah sorang dari yang lelaki buta ni berdiri kat belakang cK dan tersondol2. Pastu dorang masing2 ala2 berbisik2 the gelak jahat ramai2! Apakah!?

Tak cukup ngan tu, makwe yang dua orang tu..mulalah peluk pasangan masing2 dan the best part of all.....Pakwe dia yang buta tu, raba tang dada dia. Dan dia? Sengeh2 je! Hoh! cK plak, dok tengah2 antara dua kapel yang hampeh ni. Arghh!!! Giler tekanan ok!

Maka, pada 090909, saya telah dicabul oleh seorang buta di dalam lrt. aaaahh...nak nanges!

2 comments:

yaya|azura said...

cK, tak baik buruk sangke tau .. manalah tau that's the only way diaorg nak make sure yang duduk sebelah diaorg tu is their gopren? iaitu melalu size dadanya?
hiks...
:p

but then again, mana pegi adab diaorg tu, siap berkata2 sedemikian. bongek.

DoOrDie said...

tu la yang buat i rasa kurang selesa wahai yaya ku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...