Tuesday, September 22, 2009

:: Pesan Abah ::

I am writing this with hope I wont forget it (yeah right!).

Abah pesan :

"Kalau Abah ni jadi lelaki yang nak ngorat ko, Abah pon takut. Tengok muka ko tu pun Abah da takut. Ko keras kat luar, lembut kat dalam. Tapi kalau dah orang takut, macam mana dia nak tahu dalam ko lembut ke tak. Biar kat luar nampak lembut, kat dalam hati kita keras. Jadi, orang senang dekat ngan kita tapi dorang tak berani nak main-main ngan kita."

Abah kata lagi:

"Abah tengok ko ni particular sangat. Makan nak camni, begini begitu. Tak boleh nak lebih kurang. Lelaki mana pun takut. Tengok macam high maintenance je. Nak berkawan, buka mulut pun seram. Takut tak mampu, tak setaraf. Cuba gi makan kat tempat biasa-biasa je. Tak payah yang mahal-mahal."

Pastu Abah kata :

"Dah ada yang berkenan dah? Abah, mama ko kitaorang tak campur. Kalau dah ada yang ko berkenan, bawa kenalkan. Bawa jumpa, nak juga kitaorang tengok. Cari yang boleh jaga kita, kita jaga dia juga. Sama-sama membantu. Dah ada dah ke?"


cK kata :

"Orang mana ada gi tempat mahal2 je. Ada je melepak mamak. Org bawa Mama, Abah kadang2 gi makan tempat mahal...nak kasi rasa. Kat umah, org buatlah apa yang org pernah makan kat luar. Bukan apa, supaya takdelah nak membazir makan luar. Boleh buat sendiri, kita makan ramai2 sampai pengsan!"

cK kata lagi :

"Calon apanya...Yang kenan smer muda2...sampaikan kawan2 kata bela anak ikan. Apakah!? Ntahlah..tunggu je la kot. Setakat ni, takde lagi. Sekian"


Out of everything, ayat dari Papa yang best! Papa kata :

"Dia mana de memilih...tapi kot gaji pon RM800 je pehtu nyawa2 ikan je idup..nak sara diri pon tak lepas...Takperlah...dia tak kahwin pun takpe".

Korang kata?


2 comments:

yaya|azura said...

kata YES to papa. hihihi.... selagi gaji tu tak lebih dari RM2k per month (ni pon kira sket huwaa) jgn berani nak berumah di tepi pantai..
eh.. boley gitu? hahahaha.
:p

DoOrDie said...

cari rumah tepi bukit takut tanah runtuh...kot tepi pantai takut tsunami...gimana tu?

tepi gunung la...hahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...