Thursday, June 18, 2009

:: Hari Yang Panas ::

Mana satu ye nak mula dulu? Erm...oklah camni.Kita cerita dari pagi yea?


Pukul 9.00 - 12.00

- Hari ni cK jadi receptionist. So kena la jawab call termasuk luahan hati ramai orang
- Tak semena2 terima call dari sorang Ah So yang tak puas hati gara2 application anak dia tak dijawab hingga kini. Dahlah dia mention my name plak tu. Pehtu satu das ayat pedih dia kata "Adzratul, i think thats how u work. You never care about other's need and concern". Hey! Me n my department takde kaitan hidup mati pun ngan menda yang Ah So tu bebelkan!
- "Akak, saya tak faham pasal borang feedback tu. Nak kena suruh mentor ke supervisor ke sapa yang sign?". Aaaahh...kenapa gwe kena menjawab! Bukan keje gwe!!!
- Nak transfer call kat orang2 yang berkenaan gagal. Sebabnya satu department kosong melayan interview katanya. Dem!

Pukul 12.00 - 12.30

- Ada sekor makhluk ketot masuk dalam opis.
- Terus2 nak menyinga. "What is this?" katanya. cK jawab "Its notes for the class given by the faci". "I thot i my instruction is that there shall be no more photocopy to be done at all. All must be in soft copy!" tempik si pendek. WTF!
- Dah tempik2 orang, pehtu kuar mintak suratkhabar. Then nak melawak2 bodo suh orang banje dia makan.
- Silap besar bila dia kata "yelah, takde orang nak belanja makan. Maybe tunggu bonus". Dapat balasan "Ha ah. Ntah bila la dapat bonus tu kan?". Diam.

Pukul 12.30 - 1.00

- Sorang femfuan datang je reception area sambil petik2 jari ala2 panggey macai kata "I need my parking ticket".
- cK pon g je la inform ngan org yang sepatutnya arrange for parking tu. Orang tu tengah enganged plak.
- I wanted to tell that woman to wait for a while. Sekali dia bukak mulut "Can u be fast? I need to rush back to my office" sambil tangan buat signage menghalau ala2 halau berok! Bitch la lu!

Kesimpulannya

1. Walaupun saya ni dok jawab talipon kat luar tuh, tak bermakna IQ saya nih tahap bawah tapak kaki korang or SPM saje ok. Ko pehal nak pandang gwe sebelah mata! Ko ke yang amik, bayar gaji gwe?
2. Keje2 menjawab call ni memerlukan kesabaran yang sangat tinggi.
3. Orang Malaysia nih amatlah teruk PR skill mereka. Sungguh tak berbudi bahasa! Tak melambangkan bangsa betul!





2 comments:

fizzzy !an said...

sokong!!!

dah terbiasa kena.

cth sampingan : ckp kuat2 sampai pekak telinga, tak reti nak ucap terima kasih, thanks etc, main hempas tel. bila habis ckp...banyak lagi la.

hmm...

DoOrDie said...

sangatlah betolnyer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...