Thursday, June 04, 2009

:: Blue Screen ::

Hari Rabu lepas time sedap2 buat kerja, cK terlanggar kabel Ipod. Tiba2...Kaput terus PC cK. Kejong.

Rasa cam senang je nak settle. cK pon restart la workstation nu. Tunggu2 dok gitu je. Takde effect apa pon. Tekan lagi button restart tu. Tunggu lagi....5 minit berlalu. Macam tu juga. Eh? Apakah?

Nasib cK baik sebab IT personnel tu ada kat opis masa kejadian. So, cK pon report la. Dia check katanya D sector kena reformat. Then cK kata buat la apa pun, janji leh retrieve all previous emails sebab ada banyak deadline nak follow up.

So, mamat tu kata hari Jumaat dia akan bawa balik untuk setup. Tunggu la hari Jumaat dengan rasa excited giler. Tup2 perkhabaran tak jadi mai sebab tak abis recover. Kena tunggu Isnin. Ok la...fair la dia sorang je org IT pon. Yang sorang lagi baru benti.

Bila call Monday, dia postpone Rabu. Chesss! Mula la mak sentap noks! Mak call dia bagi ayat puaka sikit. My workstation sekarang ni tak dapat nak excess all my previous email. So, camne nak follow up on certain things. Dem betol. Dia kata cK nyer hardisk kena blue screen. Means, corrupt giler sampai kena tunggu orang Dell datang betulkan. Tensi!

Kata nak hantar today, haram! Takdak apa pun! Esok plak katanya. Susah sungguhlah orang yang suka take own sweet time ni. Bila cakap elok2 tak paham bahasa. Nak kena jerkah je! Tapi kang, bila sound sikit orang kata "Perasan Bagus" plak. Tak paham. Tak paham. Tak paham.





5 comments:

KitKet said...

blues clues

yaya|azura said...

xbayek marah orang IT tau.... diaorg selalunya ada byk nak kena attend in one go and to troubleshoot a system failure kena amik masa .. nak rectify pon kena amik masa .. nak retrieve data pon kena amik masa .. especially kalau dia kena buat keje ngan kaki sekali... huhuhuhuhu....

Zu said...

tak blh guna pc lain kerr CK.....susah la mcm tu kan, keja pun nanti terbengkalai

HambaMaya said...

IT department CIMB paling lembab sekali.. hehehehe...

DoOrDie said...

mamaket : lost clue!

yaya : masalahnye yaya...lembab giler donk!

zu : tengah pakai la ni...nasib ade menda save kat server..senang la sikit. but the thing is email tu penting... susah nak follow up kalau kita takde copy of sent item. dem dem dem

tuan hamba : miaahahha...itu tanda nak perang sabil ngan yaya tu...hahahha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...