Tuesday, June 02, 2009

:: Suratkhabar = Sampah ::

Wait. cK bukan nak memperlekehkan etika kewartawanan atau kewujudan mana2 akhbar di negara kita. Baik yang aliran perdana, tabloid atau haluan kiri masing-masing ada kelebihan tersendiri.

Ada yang keluar seminggu sekali, sekali sehari, dua kali sehari. Pendek kata each of them cater different market. Pagi-pagi bila masuk pejabat tu, memang cK akan belek2 suratkhabar. Yes, i didn't pay for it except for the weekend nyer edition. Still, that does not restrict me to give my two cents.

Apa yang pelik, dalam banyak2 headline yang keluar..mesti akan ada cerita pasal artis/dunia hiburan boleh print kat muka depan. Dey! Penting sangat ke nak tahu si polan ni putus cinta ngan dato' ntah mana2..or..si belangkas ni kahwin juga lepas 8-10 tahun dok berkepit sesama.

On top of that, ade plak berita yang semak pasal ustadz alim ngan artis solehah dok bercinta2 sampai lupa keluarga. Alllo!!!! Dah takde berita penting ke dalam Malaysia nih? Berita2 macam ni, korang takleh tunggu Melodi je ke? Dulu ade kring2..tk leh buh dalam slot tuh?

Or else, himpunkan sumer dalam edisi hujung minggu. Senang! Takyah bazir2 duit yang orang spent semata2 nak baca menda2 sampah. Dah lah berita korang tu kebanyakannya gossip semata. Boleh jadi FITNAH taw tak? Dah la guwe banyak dah dosa, lagi mau tambah. Aiyoo!!!

Buh la berita lain yang lebih berfaedah. Pasal kemajuan kampung ke, bantuan kat anak2 terbiar ke. Tak pun, penangkapan perogol ke, mangkuk yang buang anak dah kena sumbat dalam lokap ke. Kan sedap sikit baca. At least cK tahu negara ni masih selamat. Ini tak...ntah apa2 berita ntah!



5 comments:

KitKet said...

aah betul tu.. citer pasal bumbung stadium collapse ke pasal duit yang ilang ditelan zaman sebanyak berjuta2 lemon tu ker

HambaMaya said...

bumbung collapse.. kenangan terindah tul..

DoOrDie said...

mamaket : tu la pasal..ini tak... balik2 muka artis...

tuan hamba : giler lah!

SilverFerio said...

pelaris tu nge nge nge

saya suka baca

DoOrDie said...

amboi amboi amboi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...