Thursday, June 11, 2009

:: Ooo...tak laku ::

Malam semalam sedang enak cK melayari internet dengan segala utube, mukabuku, blog...alih2 pintu rumah diketuk.

"Assalammualaikum!!!!!"
"Waalaikumussalam!"

Rupanya bakal pengantin yang balik bercuti dari Ireland nak test baju. Orang nak kahwin bulan lapan nanti. Excited la dia. Baju songket dia papa dah jahitkan, dah hampir siap tinggal nak tebuk lubang butang je.

Lepas baju songket, dia try plak baju nikah. Kaler putih. Comel je rasanya. Yeah...last time pon pernah cerita dalam entry lepas2 pasal mamat ni. Ada nak kena alter sikit. Dia rasa badan dia dah mengecut sikit. Maybe sebab busy sangat nak menikah. So thats about it.

Sampai masa nak balik, cK pon salam2 la ngan makcik yang temankan dia. His auntie to be exact. Jadilah drama camni:

"oohh...inilah yang kahwin hari tu ye?"
"Eh...bukan...yang itu adik dia..."
"Ooh...adik dia laku, akak dia taaakkk...."

Apakah!!?? cK senyum kelat je. Makcik ni nasib la tua. Kalau tak, mau jentik2 dah tinger dia pehtu tepok2 dahi dia. Wah wah wahhh..tak sayang molot ya kamo!

p/s : nampak tua sangat kah aku!

8 comments:

HambaMaya said...

sungguh takder insurans kan...

Pink Marie said...

ewahh..

berkahwin lom tentu bersama smpi mati. jaga2 mulut kang badan binasa makcik oii jadi kat anak menantu sendiri nk kata ape nnt..

DoOrDie said...

tuan hamba : itu la pasalnya...

toti : hi 5 la kat u!

yaya|azura said...

makcik nie slipped of the tongue latu ... kang cK buat slipknot tongue tu baru tau.

DoOrDie said...

nganga nnt noks!

KitKet said...

hai lah mokcik.. cuba mak cik cakap sekali lagi (sambil tinggikan tone) - gamaknya ada bran x?

Armando De Luca said...

mok cek tu ambil insuran mulut, lidah, gusi, gigi bagai... sebab tu dia berani berkata... agaknya lah

k1m1_KaeMoS said...

insurans apakah yg dia beli? dasyaat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...