Monday, January 19, 2009

:: The Weekend Story 2 ::

6.45 petang..Erk! Sempat ke nak sampai Bukit Jalil nih? Aduyaiii!!!!Nak kensel ke takmo nih ahh?

End up me and dilla took the STAR LRT all the way to Bukit Jalil while i still trying to figure out who will fetch us later and drove us home.

Yusma texted, " Awk, sy lmbt skit. Kena amik kawan. 7.10 kot baru sampai"

Phew! Lega! Manage to reach Bukit Jalil @ 7.20 pm. Meet us Leq (after like nearly a month) for the tix collection (from Yusma - thks darl! ). Tengah-tengah pusing keliling tu...alih2...Macam kenal!

"Ehh?Haaaiii!!!" Abam Cumil pon lalu...sambil senyum tersipu2.
"Haaai....!!!I nak mingle2 dulu eh?", kata Abam Cumil.

Toleh kiri terus .... nampak orang melambai.
"Hai!!", then he walked towards us.

Shake hand.

"Hiye...Apsal tak masuk lagi?"
"Kena tunggu red carpert"
"Picture?"
"Ok!"
"Eh...awak nampak lebih tinggi hari ni"
"Yea..sebab hari ni saya pakai platform"
Sweet!

Baru CK perasan area kitaorang melepak tu, tempat mula red carpet. So, ramai la artis hang out situ. Nampak la Azwan Ali, Fazli Zainal, Saiful MI1 (to nam
e a few which i dont really feel to snap a pix with them). Bila tengok crowd dah ala2 reda..we decided to go in.

Masuklah Stadium Putra dengan gumbira berlandaskan tiket free itu. Whoaaa...gile ramai dah orang kat dalam ni! Me and Dila pon start ambil tempat. Masa tu tak sedar lagi yang kitaorang tergolong dalam golongan supporter yang cool dan gempak gempita! Still, tak dilupakan supporter Akak Ziana kening tajam kita nih. Jerit2 leh tahan power gak depa, sama pitch ngan Akak Ziana!

Bila show da start, baru la perasan yang crowd kitaorang ni BESTEST of the BEST. Amacam tuh? Penyokong Aizat, Farawaheeda (sikit), Estranged, Meet Uncle Hussain and of course Super 5zal dok ngan kitaorang. Gile gempak! Kalau sapa tengok live telecast semalam yang si Cheryl, Ally and FBI dok jengok2 atas tu..tengok group kitaorang la tuh. Woohoo!

Apa kitaorang buat time kat umah kuar iklan? Dengar lawak dari Mr Os ngan Din Beramboi! Darn funny! Takde la boring kitaorang nih. Yet, ada yang request nak suh dorang melawak lagi. 6 kali naik pentas ok! Kalah artis lain! Gandingan bintang Sr n Jr memang superb. Siap ada buih-buih chenta lagi tuh! Woohooo!!!


Time nak announce winner tuh, memang berdebar2 tapi puas jerit!!! Abam Faizal memang rox la! Kira dendam tak tengok dia perform dalam AJL22 terbalas! For Farawaheeda, tahniah ye! And for Meet Uncle Hussain, u guys prove Indie Boleh!

Gambar selebihnya bole amik kat sini dan sini.

6 comments:

Dory said...

MUH mmg rawk laa.. cam nak jerit2 same bile diorg menang! hooo yeahhh!

eh, mane gamba abam aszuad?

DoOrDie said...

aikk???

laen je jenis soklan maut itu? hahahahah!!!

i amik sekeping je...tuh pon curik2..abam aszuad kata "gelap".

sapa suh malu2!

yaya|azura said...

abam aszuad tu pandai malu ke? tapi tuari masa kat ijn pon dia senyap jer... hiahahah.

DoOrDie said...

malu2 meowww...ahahah!

Dory said...

ape yg laen macam tu?

DoOrDie said...

takde apa...

gamba abam aszuad dalam FB...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...