Thursday, January 29, 2009

:: Ignorance ::

Orang-orang kampung sekalian, I need your help. CK bukanlah jenis yang ambil pusing sangat mulut-mulut laser yang ada kat keliling ni. But...This is not the first time too.

CK sedar dan amat arif dengan kenyataan "Tak kenal maka tak cinta". Tapi, kenapa masih ada orang2 zaman moden ni yang suka judge the book by its cover je. Bukannya nak reconcile ke apa, tapi lebih selesa ambil sikap menjauh. Takat tok jauh2 je takpe lagi, ini mula buka mulut tempayan kutuk sana sini.

CK tak pasti dimanakah silapnya (was there any?). Look, kebanyakan orang terutamanya perempuan akan payah bercakap dengan CK. Garang? I am. I admit. Tapi, bukanlah garang tak bertempat.

Laser? No, I am not. Direct? Yes. Sacarstic? Depend. Lain padang lain belalang kan? Pandai-pandailah nak menyesuaikan diri. Its not about u have to follow my style or vice versa its more about blending, adapt to each other's attitude. Tolerate mana yang patut.

I don't like the idea of not talking to each other when u r under one roof. Ridiculuos! Hari-hari tengok muka, bila selisih jalan buat tak tahu. Not even a salam! Perhubungan yang tidak berkembang dan tidak sihat. Bukanlah CK terhegeh2 nak suruh orang bercakap ngan CK setiap masa but logically why cant u talk to me? Daripada buat ketupat, tambah dosa yang takkan luak-luak tu, cuba bawa bercakap.

Ini tidak , tiada angin, ribut atau taufan tiba-tiba langkah berdiam dan berjauhan. Gilo apo? Bila pandang muka CK macam nampak hantu plak tu. Jeling2 ngan muka cuak. Talk to me la, I wont bite! Ke CK ni memang rupa macam rimau tunggu masa nak telan orang je?



7 comments:

SilverFerio said...

take ur time

DoOrDie said...

i am baman...just dun understand, whats the difficulty to talk to me?

Dory said...

kadang2 org ni susah nak ckp depan2 ape yg diorg xsuke or tak puas ati. diorg lebih suke ckp blakang buat ketupat. tambah plak ade nasi tambah, menjadi2 la..

i lg suke org tu bgtau ape yg xpuas ati, mayb dia salah paham ke atau dia dgr ckp org, drp buat assumption sendiri baik tye..

kalu u xtahan sgt, u tye je org tu. kang u simpan2, u lak yg sakit ati dan stress.

Take care!
*hugs*

SilverFerio said...

time will tell u after now

DoOrDie said...

dory - thanks darling but u know wat...that person dont talk to others as well. Cant get along with anyone. Tapi...ngan orang lain tu, leh je dia ckp depan2 tak suka itu tak suka ini...but not with me...why ah?

baman - hope so...

KitKet said...

just ignore ajer orang tu.. perhaps dia yang problematic kot. but then i guess better left things as it is.. buatnya you kenal dia then ada masalah baru pulak timbul.. kan ker xdak penyakit cari penyakit namanya.

DoOrDie said...

tol gak tuh mamaket...

selagi dia tak cross the line, should be fine la kan..

dia tak berckp ngan kita, takde la kita nih dibebankan dengan keje2 dia..just that menda yang bole buat cepat bile tgk dia handle...Lembab tahap dewa...tensi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...