Wednesday, January 21, 2009

:: Wat I Want ::


Apa yang lelaki lihat dalam diri seorang perempuan? Ada yang suka tengok rupa, body, bau badan dan macam-macam lagi. Bila dah betul-betul serius, mula la nak ambil tahu either the lady can cook ka, sayang badak budak-budak ka and so on. But then, have u ever wonder apa yang membuatkan seorang perempuan itu berpaling kedua kali ?

Meh nak kabor sikit (from my view la, others tataw) ciri-ciri yang I akan tengok in a guy in a glance, belom mendalam lagi ok. Ciri yang boleh membuat CK berpaling 2 kali untuk merenung lelaki itu n makes me drool…ahahah!

  • Looks
    • Thou I suka tengok yang cerah-cerah spesis Chinese look still that's not the main focus (ehem…tan pon ok wat!). Mind you, CK akan tengok :
      • Muka : Jenis berjaga ke tak. Kot kulit kusam je, nampak la hati muram. C'mon I need him to cheer me not to drag me deep into those dooms look!
      • Kuku : Ha! Tak semestinya pegi manicure segala. Cukup kalau pendek. Takmo la ada cagu ke apa then itam2 kat celah2 kuku tu. Mau patah selera nak mintak suap! Kuku kaki tu pun sama. Tolonglah potong. Ni tak, sampai bole mencangkul! Puhleez!
      • Mulut : Yes, heavy smoker tang ni susah sikit. I love to see those bibir merah and gigi yang tidak berkarat. I know, mine are not perfect tapi at least tenang la juga mata memandang bila tengok dia bersembang kan? Rokok banyak-banyak nanti bau mulut pergh, takleh blah!
      • Mata : sepet or those deep look tu…Cayerrrr….
      • Badan : Nyummy, tinggi from me.
      • Rambut : Cacak pon ok, panjang pon ok. Kalau panjang, tolong la jaga ala2 abam rejoice tuh. Kalau jenis minyak2 melepek..alahai…geli ah!
      • Pakaian : Bergosok ke tak? Mat smart ke ape? Tang kolar ngan ketiak tu bersih ke tak…Ha penting tu!
      • Ketiak : Tolong la trim beb! Ni tak..pakai t shirt kalu bila angkat tangan je haru!


  • Bau badan
    • CK ni sangat suka ngan bau-bauan yang nyaman, menyegarkan. Kot kalau tak pakai perfume pon, at least bedak yang sedap bau atau bau softener baju Softlan pon cukup. Janji bau wangi!
    • Kalau sapa –sapa yang ada bau2 hamis tu..kureng la berkenan CK. Kadang-kadang terfikir, diaorang nih takde hidung ke ape?
    • Bau badan lelaki tuh mungkin bole menarik perhatian sesetengah pompuan. But I guess, peluh badan tuh bila mix ngan perfume yang sesuai lebih mendamaikan!


  • Accessories
    • Yang paling penting JAM! Ini menunjukkan this guy particular bout time or not. Ini salah satu cara CK nilai samaada mereka pandai merancang hidup atau tak.
    • Wallet. Ada lelaki yang suka pakai wallet yang sampai dah nak barai, speshly kalau kulit la. No issue to me. Sebabnya ala sentimental value di situ. But pls, get yourself a wallet rather than all your IDs bersepah-sepah. Dan selalunya dari wallet juga kita dapat tahu jenis orang tu camna. Cukup stabil atau tak ekonominya. Tebal kah? Nipiskah isinya..heheh..
    • Gejet ! Gosh I fancy technology. Handphone contohnya. Blackberry, IPhone..salute beb! Tapi kena ingat juga, bukan semua orang suka dan mampu. Ada juga yang rasa tak perlu nak perabis modal banyak2 untuk device ni. Janji leh call, sms dah cukup. Tak perlu nak ber3G segala. Tapi CK suka je, bab2 MMS, 3G and berFBing dari hujung jari. It just that, CK rasa orang-orang ni ala-ala up to date and on-the-go no matter wat. I loike!
  • Karektor
    • Mysterious. Mencabar minda nak treasure beb. And hopefully it's worth it! He won't tell u everything at one go, u have to tackle him to get the rest of the info.
    • Funny. I need a break once a while. Pls make me laugh. A good sense of humor will keeps the conversation alive.
    • Think tank. I can't be the decision maker at all time. Suggest me few options. Then I can choose. Ni kot sikit2 "U nak makan mana?", "Nak pergi mana?"..derr…seyesly cant turn me off. Surprise me la!

Again, ni baru langkah2 awal je. Belum sampai tahap nak betul2 mengayat. Hard to pleased huh?






11 comments:

Pink Marie said...

heh.

blom mek lagi tu.
igt 5Cs? haha.. ok apart from that. sesungguhnye kita takkan dpt semua yg kita mau.

DoOrDie said...

dets why....

kot dapat 70% - 80% pon kira ok...hahahaha!

ni baru time usha2, toleh2...lom lagi tol2 nak ngorat beb!

yaya|azura said...

yaya? hmmmm... memang lah semua di atas itu penting tapi selalunya yang menang pasti yang berjaya menambat hatiku ini..... :D

Dory said...

ntah la.. i ni kalu dah suke, smua ok kot.. kalu xsuke tu, macam2 buruk yg nampak..

lg satu, xkisah la dia ensem ke x.. janji sedap mate i ni pandang. mate org lain pandang tu xpenting sgt.. hahah

DoOrDie said...

yaya - mestilah...sapa yang tegar je yang leh dapat dok sebelah yaya comel..

dory - yes, thats matter the most. Sedap mata pandang...hati janji tenang!

Tok Ketua said...

eheemm.. ehemm....

DoOrDie said...

eh eh...tok da datang laaa!

SilverFerio said...

hahaha... ai plak ske yang boleh decide! teguh pendirian!

DoOrDie said...

yea..but gimme option darling.

i tkleh la ari2 pikir nak masak apa, nk gosok baju u yang mana...sesekali u kena gak tunjuk effort tuh

SilverFerio said...

masak saja di pasar malam... ai jarang dinner, ai gosok baju kat dobi...

pendek kata.... ai tak amik kisah simple2 thing mcm tu... its direction, projection, strategy thing

DoOrDie said...

ai loike!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...