Monday, May 11, 2009

:: Tanam Tebu ::

I hate to say it.

Even to remember about it.

But i have to.

cK ni bukanlah tergolong dalam orang-orang yang baik sangat hatinya. Namun, the part yang bila orang suka mempergunakan kebaikan kita ni cukup menyakitkan hati. Sedar tak sedar kepercayaan dan rasa hormat kita pada orang tu pun mula terhakis, sedikit demi sedikit.

Bila bab berjanji, cK cukup pantang kalau orang tak kotakan. Ya, manusia memang dikurniakan sifat lupa. Itulah satu kata kunci bagi menjawab setiap perbuatan kita yang suka melengahkan sesuatu dan tidak melaksanakan perkara yang sepatutnya.

Lupa itu akan diiringi oleh pelbagai alasan lain samada yang logik atau pun tidak. Segala-gala jenis cerita boleh direka dan diberi untuk menyelamatkan diri. Selamat ke? I don't think so. Excuse me for saying this. When u promise me things, i will make sure it been said and done. Cari sampai lubang cacing pun sanggup ok!

And now, bila i dah stuck..where we you? Were u there to help? Yes, i need you to help. Not because i need something in return of what i have done for you. But, merely because you have failed to deliver what you have promised me which has lead me to this miserable situation. My kindness has blinded you. Worst still, you push me away.

Ya Allah, tunjukkan aku jalan.





3 comments:

Zu said...

ala apa kes ni jgn la sedey2 rilek....memang arr sebenarnya janji2 yg org buat ni kadang2 akan membuat kita mkn hati berulam jantung tp apa blh buat d zaman kt skrg ni lah org suka menabur janji utk mendapatkan apa yg diorang nak.

so next time jgn bg muka sgt org2 mcm ni...........hug u CK

DoOrDie said...

mekasih zu!

*hug u bek*

Zu said...

:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...