Sunday, May 17, 2009

:: Kenapa? Mengapa? ::

Petang tadi cK ngan besties g berjogging kat Tasik Titiwangsa. Hujung minggu, maka ramailah umat manusia. Masing-masing datang bawa agenda.

Ada yang mode berdating, berkenu, bawa family jenjalan dan ramai juga la yang melepak. Oh ya, Ewok pon ikut sama berjogging. Nak kurus katanya! Sentap akak! Miaahahah!

Dalam pada aktiviti berjogging tu kan, terlintas gak kat benak ni kenapalah takde pun rasa ada brother2 comel yang boleh dibuat kenal. Dalam drama swasta tu, macam senang je dorang dapat boyfriend time melakukan aktivti sihat ni. Why cant we????!!!!

Maybe sebab dalam drama tu memang fantasi penulis skrip semata-mata dan tak mungkin jadi dalam realiti? Tapikan, ex-officemate cK dulu bertemu jodoh masa tengah jogging lah. Melekat je sampai la hari ni. Kenal pun tak lama, dalam 3 bulan gitu tak silap. Tup2 dah tunang. Lepas tu express rakyat kahwin.

Aiyak! Cabaran siot! Maybe port kitaorang jogging ni kurang sesuai kot? hehehe... Kat gym nuh adalah satu dua muka yang menarik minat. Tapikan, garang benor! Nak tegur pon seram. Naknyer bila dorang tengah naik ketol2 kat lengan menarik segala menda alatan yang ada. Terkunci mulut nak berkata2.

I dont need a man now but i want one. Bley gitu?

7 comments:

Zu said...

CK dah namanya drama memanglah semua perfect hehehehe tp realitinya haram bkn senang nak bkenalan kan...kan...kan....:D

Tun Jusoh Masduqi said...

pedoman : lain kali kalu nak joging, kena bawak skali director Ahmad Nisfu

Andi said...

Ooooo rupanya tujuan berjoging utk lain agenda! hmmmmmmm! ada ka begitu.

DoOrDie said...

zu : itu la kehidupan...heheheh

jusoh :idop lagi dia meh? nak bwh pierre jerk...

andi : not the main point, buat cuci mata je.. lagi pun i jog ngan ewok sekali takkan la ade orang nak usha i...mesti dia ingat i nih mak orang...apeda.

SilverFerio said...

teruskan usaha murni anda ;)

miyammor said...

the best way untuk boost up the spirit to exercise is to watch "the biggest loser show" on channel 702.

it works for me, it maybe works for u.

DoOrDie said...

baman : harusss....

Myammor : thanks and welcome!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...