Monday, May 04, 2009

:: Accident Noks!

Suasana sepoi2 bahasa jer petang semalam. Masa YM ngan Mek, cK kata nak main layang2. Mek suh main buih. Siap suh cilok hanger lagi. Tu belum masuk bab suh campur gula dalam detergent tu. Memang master buih la Mek nih. Salute.

Sebelum nak main buih tu, cK buat cucur bilis + campur. bawang Al-maklum lepas adengan lari2 kat padang sambil tengok buih kuar banyak2 nanti mesti hilang banyak tenaga kan? So..kena siap sedia dari awal. lagipun, lama dah teringin nak makan cucur nih. Dah elok2 siap sumer, rasa terbantut plak nak main buih. Maka, mama ajak basuh keta. Layan!

Dengan Baby T biru dan berseluar putih ala yanki doodle doo, cK pon basuh la kereta. Bole la excercise juga. Sambil perah kain tu, mata cK dok pandang hujung jalan sebiji Myvi Hijau laju benor nampaknya. Tiba2 "BAMMM!!!". Kuat noks! Terkujat akak!

Terus cK atur langkah mem'bz body' kan diri usha tapak kejadian. Gile kuat bunyi hentaman! Makin dekat ngan tapak, tengok orang2 mula keluar kerumun. Ada seorang remaja perempuan telah pengsan. tengok airbag dalam Myvi tu abis dedua belah keluar suda.

On the othe side, ada sebijik Perdana remuk bahagian depan dan Satria Hitam yang agak dahsyat juga keadaannya. Ikut cerita, girl tu makan jalan. Maybe nak pickup sumtin dan tunduk lalu terpress minyak dan hentam Perdana yang park kat tepi tu. Dek kerana kuat sangat, Perdana tu sampai terkebelakang dan hentam plak Satria hitam yang park kat tepi jalan tu gak. Sedar2 je dari pengsan, gigil dan pucat muka the girl.

"Eh, laju sangat ke budak ni bawa?" kata brother baju ijao.
"Memang laju...tu yang usha je"kata cK.

"Awak dok dekat2 sini ke?"
"Taklah..nuuu kat bawah sana. Tengah cuci keta. Tengah tengok keta ni tiba2 dengar hentam kuat giler"

"Tu la..tengah sembang tadi. Terkejut ingat tanah runtuh ke apa"
"Issshh...takkanlah la kot...Abis remuk 3 3 kereta nih ha"

"Adoii..sakitlah nak menjawab nih"
"Tu la pasal"

cK toleh sebelah, tengok2 Andy Flop Poppy noks! Apakah?!!! Mengapakah dia harus melihat gwe dalam keadaan secomot ini? Mengapa????!!! Ngan basah2 peloh campur air sabun...OMG! Gilerlah! Malu2 meow i!

Kesimpulannya : Sentiasa jaga keterampilan diri dimana saja anda berada kerana tak pasti bila anda akan jumpa celebrity negara. Waah...bole gitu?




2 comments:

SilverFerio said...

gillerr ahh

DoOrDie said...

errr...u refer to the pic ke??? tu gamba tepek tuh..bukan kat kejadian sebenar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...