Sunday, May 10, 2009

:: Naked Chef ::

Yeah. Naked chef. Pernah dengar kan? Mind you, this entry has no relation with Jamie Oliver. I'm not gonna rants bout him. Tapi, apakah keajaiban yang bakal terjadi daripada deretan bahan-bahan mentah yang ada dalam bekas-bekas dibawah ni?

Ada daging, ada ayam yang dipotong kecil, udang kertas...ha, sotong pun ada! Tomato sebiji besar (baik untuk kulit ok), serai, ikan tenggiri masin, hirisan bawang. Dah boleh agak dah? Ada few things yang takde dalam gamba ni. Antaranya telur ayam, hirisan cili, daun limau purut.

Cut it short la. Memandangkan hari ni adalah Hari Ibu, Mama mogok takmo masuk dapur. Hehhe. Maka, cK ngan Dekdek masuk dapur untuk menyiapkan menu. Abah hantar sms katanya nak join makan lunch togede2. Ni lah ceritanya, i have 2 moms and dads. Both remarried. So, bila makan2 ni penuh la rumah.

Maka, cK masakkan tomyam campur untuk santapan semua. Tu belum dikira lagi goreng ikan tenggiri masin campur ngan bawang dan cili bebanyak. cK ada goreng wantan juga untuk appertizer la kengkononnya. Last but not least telur dadar favourite Ewok. Combine smua tu, kenyang!!!

Bab air, kena serahkan pada Dekdek. She made her favourite drinks - mango juice. Bayangkanlah dalam cuaca yang panas sekarang ni, bile telan je air sejuk tu..nyaman je rasanya! Both mom n dad have no complaint on the food. Yey! So i guess, this is how we celebrates Hari Ibu? For all Moms across the region, you have contributed a lot in the presence and growth of each human being in this world. For that, we salute you!

7 comments:

yaya|azura said...

looks dem good la cK ... wantan tu i nakkkkk!!!

DoOrDie said...

miahahaha...kenyang noks!

Dekdek said...

Hehe,
air Mango tu sengdap enn?
Tengok ahh sape buat.
(Alamak! Buat air pon kecoh!)

Zu said...

walau hanya melihat gambar dah tahu mesti sodapppp......

tak suka tgk jamie oliver masak mcm semberono jerrrr klu zu suka tgk kylie kwong dia klu masak simple tp kreatif:D

oooh ya nak bg tau jugak layout ck cantik arrr heheheh

DoOrDie said...

dekdek : ntah..kecoh!

zue : kita suka je jamie..rasa mcm senang. lagi satu bila tgk ana olson buat kek..main cedok2, uli2, campak2 je da siap.

lawa kat cat nih? mekasih!

sw337un7ej4 said...

sadap gila wehh..

DoOrDie said...

nyummy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...