Tuesday, May 05, 2009

:: Jubli Logam ::

Diam tak diam lama juga cK berketua kampungkan Tok Ketua Chapit. Dari umah kayu kat daerah 360, cK dah berjaya dapat tanah lot kat daerah blogspot. Masih sama lagi nawaitu berbloging nih sejak dari awalnya. Nak kongsi kisah, perjalanan hidup dan juga cari kenalan baru.

My thanks should goes to Mem yang mula2 pancing minat cK buat loan nak pajak tanah kat 360. Time tu rasa cam Mem ni glemer amats. Bila lintas je depan umah dia, tengok jejirans dia ramai naw. Thou most of the time Mem ada tergelincir time mood meroyan dia, but hey i think she is REAL.

The next person yang cK kenal is Abg Amir - now lebih selesa kat multiply. Then baru jinak2 bertandang rumah Momi, Mamaket, Baman. Pehtu nampak komen2 dari Tok yang datang sebulan sekali kutip duit perlindungan ngan Aben. Bila Kg Sri 360 dilanda huru hara, Mem suh pindah umah. Maklumlah tapak sedia ada, dah nak diambil alih dek pekerja kontrak yang terlebih.


Berpindahlah cK ke rumah baru dan mula la kenal Mek Mafia yang Tok upah amik alih keje2 kutip dwet tetiap bulan. Then cK dapat taw, ade sorang orang kampung ni yang senang je lupa diri ...errr...i mean..ingatan ikan mas...tapi dia ingat2 si ikan Dory. Ada minah..opps mamat cumil nama AsBha, bro yang shuwet Beaber, Fizzy, Ros, Sue Siput dan Cik Nad yang kengkonon kongsi nama. Tak lupa juga yang cute Yaya n Yana. Orang besar2 cam Wanie and nabil pon ade.

Dalam byk2 perhimpunan yang dianjurkan tanpa permit, kehadiran pertama cK adalah masa buka puasa kat Padi2, Shah Alam. Segan2 kambing gak masa tu. Dan itulah detik mula kenal Som Wow!, K.E Khambeng, Abam Zool, Bukit, Lipih, Along, kira ramai la juga. Rasa kool gak dorang nih.

Projek Have A Heart kita tu menjadikan ikatan kita makin kuat. Sempat gak melayan showwcase Imran Ajmain ngan Yana, Rizal, Anggun, Toti, Mek. Sessi bercerita sambil melantak di Oldtime (kata Yana) pasti segar dalam ingatan.

Anyway, thanks to u guys (semua la tak kira sebut nama ke tak) to give me such opportunity to be apart of the clanz. Muahs muahs muahs...kasih sayang cK untuk korang!

12 comments:

Pink Marie said...

i like ur celebration la dei!
like the pic! wahahaha dems.

DoOrDie said...

tadi patut snap seketul untuk toti...lepas makan nasi lemak..terus lupa! hahahah!

Dory said...

happy anniversary!!

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Sy kecik2 jer :-p

DoOrDie said...

*group hugs*

Mem Aluya said...

Ala... blogspot free. Mem jemput jer semua kengkawan :)

KitKet said...

bearhugs korangs
korang memang best
xmacam sesetengah umat yang mak jumpa... propah jah lebih.. suka pulak tu main lekatkan pisau kat belakang

Tok Ketua said...

thanks CK!!!... i like your words.. She is Real (Mem).. me also feel like that... muahahaha...

Mamaket - muahahahahaha...

happy anniversary

DoOrDie said...

mem : memang la interest free kat tapak baru nih...tp..kalau mem tak rekemen...kita dok kat stinggan tu je ...hahah

mamaket : tak baik main lekat2 rata2 wooo...nnt tok buang daerah

tok : i like u too. Lama da tok tak ronda kampung naik beskal pink?

SilverFerio said...

happy anniversary!!
jumpa lagi tahun depan :D

fizzzy !an said...

love korang semua..

kampung 360 mmg rawk!

DoOrDie said...

baman : ye ye...happy feet! hik hik hik!

fizy : RAW is WAR! muahahahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...