Monday, June 09, 2008

Aku Terima Nikahnya....

Phew! Selamat Pengantin Baru, moga kekal ke akhir nafas kedua kamu.

Cik Kuntum nih nak story telling nih. Penat la jugak sebenarnya nak menguruskan kerja2 kawin nih. Al-maklumlah, takde pengalaman handle kerja kawin sendiri lagi (hint hint! Ahhah!). Last time, terjebak juga time uncle2 menikah, bersanding sumer. Tapi time tu, menda sumer dah ready, kita nih mengikut arahan je. Masa wedding kat Tugu Negara dulu tu pun,thou bidang terjun..tak rasa sangat kot. Ni bila memang darah daging sendiri yang jadi pengantinnya..rasa la jugak bahang. Ada gak terdetik "Eh, kawin dah adik aku eh...aku nih bila la plak?". Tapi...itu some Cik Kuntum ketepikan. Ape ada hal..Ilek2 la dulu..ye dak? hhehehe...

Neway, kinda kewl experience la jugak. Persiapan terakhir agak menggabrakan keadaan la. Cik Kuntum ni ditugaskan menggodam duit mas kahwin..Sorang suh buat rama2 , pengantin suh buat bunga. Ntah mana silapnya...Cik Kuntum pintal2, rasa tk lawa pulak bunga yang Cik Kuntum buat tu. Pulun pikir naik pecah kepala. Nak nikah pukul 5, nak kena gerak pukul 3! La ni dah nk pukul 2!Heheheh...ngan muka selamba, Cik Kuntum kuar ngan Leq pegi carik kotak ngan kertas shreded.Pehtu singgah McD isi perot memasing. Balik umah, Cik Kuntum buatla duit2 merah tu ala2 peti harta karun nyer konsep. Ok la tu. Pehtu gagah gosok baju...Ijau in kaler i tell u!

Yang kat sebelah ni deretan hantaran yang digodamkan oleh Cik Kuntum sefamily. Dulang 5 balas 7 je. Takde la meriah sampai bederet1 lori ke ape....Dalam banyak2 menda yang ada dalam dulang tu, Cik Kuntum dok target kek Sikret Resepi tu je...Yang lain2 tak hirau weih! Pengalaman yang best la juga sebenarnya bila ikut orang nikah kat masjid ni. Dapat plak ustadz sorang tu, dea punya khutbah nikah.Makaih! Menusuk kalbu i tell you! Meleleh kejap air mata audience termasuklah Cik Kuntum n family sumer. Memang touching! Ada ayat " Wahai kalian, anak-anak yang ingin mendirikan rumah tangga. Pergilah kamu kepada kedua ibubapa kamu dan pohonlah kemaafan yang sewajarnya, minta dihalalkan makan minum sepanjang kamu dibesarkan dan mintalah kamu dari ibumu untuk dihalalkan setiap titik air susunya". Tangkap syadu weih mendengarnya. Pengantin pon layan emo je dah...

Syabas mere bette la kat Ustadz tuh. Pehtu pandai dea cover, bagi cerita lawak jenaka pule. Gelak beria! After abis sumer akad nikah..Tukar2 cincin sumer, berduyun2 la semuanya ke umah mentua Boboy. Sessi bergambar bersama keluarga dan juga sahabat handai adanya. Off course, the main thing is acara menjamu selera la. Masing2 dapat je menegok air sejok kaler merah hati tu...sengih je. Memang happy giler! Ada la time Cik Kuntum hangin sekejap bila pengantin harok pasal gambar dea..I guess, memang camtu kot? Gabra2 je bila ari nikah? Malas nak amik port, Cik Kuntum terima kata2 penasihat (sile refer gamba sebelah ni) .."Ala...hari kawin dea...dea gabra la tu...Buat modo je". At the end of the day dapat la satu mesej berbunyi "La, Thks alot. Ko bila lagi? Jgn amik ati, aku nk yang terbaik..cuz ari ni skali je..dalam sejarah!Harap memahami...thank you!I lap u!I lap my family!Nite2!". Ha camtulah , sejok ati Cik Kuntum...eheheh...Maka...tunggu la the making and producing of anak buah! Ammiiinnnn...

2 comments:

KitKet said...

ala.. shuweeetnya..

selamat pengantin baru dan semoga berkekalan ke anak cucu

Adzra a.k.a DoOrDie said...

ammiiinnnn.....

shuweet eh??? Alaa...effect je gempak tu!ahahaah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...