Monday, August 04, 2008

Busok La Dey!

Hadehh...You ols nak taw tak..(kalau takmo pon korang kena amik taw gak!). Pagi nih Cik Kuntum bangun agak lewat untuk ke opis terchenta.

Dengan muka yang masih sebal je gagah juwa melangkah ke LRT Putra sana. As expexted, sekonyong2 la makhluk2 seangkatan yang lain bersama2 memulakan perjalanan ke tempat kerja.

Sambil melayan alunan lagu2 kat corong telinga, Cik Kuntum maintain je gagah berdiri berhimpit2 ngan aweks2 dan cowok2 lain yang tidak hensem. Sampai kat Wangsa Maju ade la awek2 Ca Ya Nun Alif nih masuk. Sambil bersembang2 sesama sendiri, Cik Kuntum buat la derk.

Dengan muka yang nampak sangat jenis tak mandi pagi, Cik Kuntum tak selera la nak usha pon deaorang2 tu. Out of no where, ada satu bau yang kureng menyenangkan telah menusuk rongga pernafasan. Adeehh.....takkan ada bangkai kot sini? Seyes beb..busuk gilos! Daripada pandangan mata makrifat Cik Kuntum, tengok salah sorang amoi tu muka berkerut macam menahan sesuatu. Cheit! Lahabau sungguh!

Udara2!!!Helep! Terus je Cik Kuntum berpaling muka mencari udara yang lebih normal untuk memenuhi tuntutan pernafasan. Perghhh!Semput! Orang2 keliling mula menyedari kehadira gas beracun tersebut. Cuma masing2 konpius angkara siapakah yang sanggup bertindak kejam melepaskan toksik itu diwaktu pagi tatkala sekalian alam cuba mempertahankan kewangian sabun mandian badan masing2. Aiyaaa...sungguh kulang hajar!


3 comments:

SilverFerio said...

ahaaaa... so bad!!! dah la xde ventilation huhuhuhu

Adzra a.k.a DoOrDie said...

memang rasa nak pensan!

tobat!!dah la tak mandi aweks tu...hew hew hew...

mother of two said...

lawak2...
pernah terkena.. makhluk asing lepas bom atom dalam lift. sungguh nasibku kurang baik.

nice blog... keep posting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...