Saturday, July 11, 2009

:: Sikit sikit Bunuh Diri ::

Sebelum guwe meluah perasaan, korang baca petikan yang cK amik from here.

LRT tergendala kerana wanita cuba bunuh diri

KUALA LUMPUR: Cubaan seorang gadis untuk membunuh diri dengan terjun dari Jambatan Seri Sarawak berhampiran Stesen Sistem Transit Aliran Ringan (LRT) Pudu di sini menyebabkan operasi pengangkutan di stesen itu tergendala kira-kira sejam hari ini.

Dalam kejadian 9.38 pagi itu, gadis berusia 19 tahun itu dikatakan cuba terjun dari jambatan tersebut sambil meraung dan menjeritkan nama teman lelakinya.

Gadis itu, dari Kluang, Johor, dikatakan bertindak demikian setelah bergaduh dengan teman lelakinya.

Bagaimanapun dia dapat diselamatkan beberapa anggota bomba dan penyelamat dari Balai Bomba dan Penyelamat Hang Tuah selepas memujuknya.

Operasi menyelamatkan gadis menyebabkan sistem pengangkutan itu tergendala ketika ramai pengguna pengangkutan itu perlu ke tempat kerja.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi ACP Zulkarnain Abdul Rahman ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan ia disiasat mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan. BERNAMA

APAKAH????!!!

Apa yang cK tak puas hati :

1. Kenapa la si pompuan tu mengundang onar? Takde jantan lain ke kan yang korang nak buat couple2? Yes, i call the dude jantan. Kalau dia lelaki, sure dia dah try settle cara baik dan tak jadi episod modo camtu.

2. Mana pergi jaga kat LRT tu? Mana ? Mana? Bukan ke kalau pagi-pagi sebok je pak guard tu sound2 orang "masuk dalam lagi...masuk dalam...bagi laluan keluar...laluan...!!!". Ha...ni bila orang nak bunuh diri ni, mana g pak guard2 tuh? Mungkin tengah bersarapan?

3. Orang ramai plak...Ha...mana dorang sumer pergi? Tak naik LRT kah? Kenapa dorang tak amik port? Yelah...mungkin dorang malas nak kecoh2 dengar couple bertekak pagi2 kan. Buang karan je. Dahla ada yang ngantok lagi, nak layan drama swasta plak...tak dapek la kan...But still, apa orang ramai buat??!!! Pudu tak pernah lengang ngan orang. Masa mula2 girl tu nak panjat, takde sapa ke nampak?


Lepas ni drama apa plak? Bila kene reject, terjun lombong. Kena main kayu tiga, bakar diri. Kena tinggal, bunuh diri kat LRT. Duuuhhh!!!! This people dun deserve to live at first place lah! Murah benor rege nyawa kome weeeihhh!!!

Astagfirullah....*urut dada*



3 comments:

Pink Marie said...

biar je.

nk terjun tu terjun la.. kalo stakat panjat pastu teriak bikin scene, hampeh.

penakot je tu pon. sial. mek pon marah nie.

Mira a.k.a Toti said...

tu nama nyer bongok!

umur 19thn dah pon takkan tak reti pikir!...

setuju ngan mek!. penakot! klu ko nak sgt terjun...napa tak terjun je?? nyusah kan orang je! huh!

DoOrDie said...

carila bangunan tinggi2 sikit ke kan? bole masuk record malaysia ke apa ke kan?

apa2 lah dorang ni...otak kecik, akal ppendek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...