Thursday, July 30, 2009

:: Hang Kebun ::

It's been a while kitaorang tak bersihkan apa yang patut kat so-call garden umah. Ni memang real garden ok, bukan macam dalam Mukabuku (fb) tu. Garden yang tiada berumput kerana lantai sudah bersimen. Cuma kitaorang re-arrange all the pasu then baja apa yang patut.


I shall say this is our pre-raya preparation. Dah masuk bulan puasa nanti, letih nak mengemas sini sana. Bukanlah kata bila puasa tu langsung tak boleh bekerja tapi bila dah dok tenong2 air sejok sentiasa..tak ke naya? hehe..Lagipon, kalau berkebun beria2 time benderah merah plak nanti..ramai je yang jeling2 manja. Malu ai!

Few plants mama suruh buang. Dah tak minat nak simpan sebab konsepnya 'hidup segan, mati tak mahu'. Then only i discover my pokok dahlia (the one i bought at Cameron) abis kiok. Yang lagi sedey, my lavendar died too. Pitty me!


The one still remains is vanilla. Kool! Thou akak tu dulu beritahu yang cK cuma boleh dapat hasil dalam masa 3 tahun..It's ok..I have another less than one and a half year to go. We shall see. And i believe one day, I shall bakes raya cookies with my own vanilla. How bout that? Ngee!

Ewok definetely enjoyed the session much. Why? Sebab dia dapat peluang nak bunuh cacing using parang! Giler la..Ni kalau tak monitor betul2 mau jadi pembunuh bersiri kang. Takmo2! Ke hulu ke hilir dia dok menyapu laman, cabut rumput2 kecil dalam pasu. It's fun when we do something with our loved ones despite the dirtyness.

p/s : nanti mau cat umah dan bilik plak.

2 comments:

Dory said...

hi ewok..i miss u..mmuah!

DoOrDie said...

amboi! chenta lama masih membara na?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...