Thursday, July 09, 2009

:: Kelucahan Melampau ::

Ha! Takdenyer kalau korang skrol laju2 bole nampak gamba2 X rated ke apa. No. harapan je lah ye. Mula2 sekali cK nak korang semua tahu yang bahawasanya bahasa melayu cK ni kalau masuk bab2 dialect daerah sini sana memang fail.

Kalau bab2 Negeri Sembilan ke Perak ke...boleh lagi nak digagah2kan. Sebabnya side Abah datang dari dua negeri tu dan auntie uncle pon ada yang dari sana. Majoritinya lah kan. Plus, perkataan2 baru yang sensasi bagai nak rak pasal mak nyah pakai cam 'nok', 'nonok', 'merembes' dan ntah apa2 lagi lah..memang out of my book.

Penggunaan perkataan tersebut bukan satu kebiasaan. Tapi lately, i did used those word. There was a time when i put up a status in FB saying "Ada guhsip nak update Nonox", and within 2 minutes i got an sms from my ex. Dia yang beritahu bahawasanya 'nonok' tu tak elok. Sumthing relates to payudara kinda thing, kekdahnya bahasa maknyah.

Tataw la korang taw ke tak kan..tapi buat sesiapa yang melopong2 tu, dont make the same mistake like i did. For me, 'Nonox' refer to this one clan of my dear adik2. Nothin more. Plus, i dont think any of them realize that 'nonok' would have such meaning pon.

Then, the other day i was saying "Adzratul Wahidah bukan robot tapi Bobot". And i saw a comment in on sumone's else wall sort of related to the status. I appreciate if any of you yang rasa cK ni ada silap, to tell me directly and clarify things. Bagi cK, bobot tu adalah watak kartun dalam majalah Ujang dolu2. So, bila tengok plak orang2 lain cam nak menyindir haruslah cK rasa musykil. Sedih woo..Kita tak tawu apa, tiba2 jadi bahan lawak dan gelak orang lain plak. Camne tu?

cK ambil langkah selidik sendiri. Dah selidik dan tahu apa maksud perkataan tu dalam bahasa Sabah, i change the status. Yelah, cK ni bukan dictionary. Manalah cK tahu segala maksud perkataan dalam dunia ni untuk setiap negara, bangsa plak tu. Maka, sila-silalah berikan teguran ye. Bukan jadi otomen nak fire2 je. Wink wink!


2 comments:

bha a.k.a. Supernova said...

Noks!!! who care..kn...

DoOrDie said...

i like u lah! kuasa supernova i tell u!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...