Friday, May 23, 2008

Doplo Lapan


Due Puluh + Lapan = Doplo Lapan. So? U have to be 28 before u gotta chance to be 29. Dah kalau tahun ni umur 27, tahun depan mesti 28. Kan kan kan? So, wats the big deal? Apakah yang dahsyat sangat dengan angka 28 itu? Tak penah dengar ke org putih kata "Age is just a number"?

Waaahh...lepas tuh sedap2 mulut je nak kata Cik Kuntum ni ala2 anak dara tua. Apakah kerana antara sebab2 dibawah ini yang penting sangat untuk kumbang memekak2 :-

a) Cik Kuntum tak bagi no enpon maka Cik Kuntum akan membujang sehingga ke tua?
b) 28 tahun telah diwartakan sebagai umur wajib berkahwin?
c) Kalau tak kahwin umor 28 nanti kene tangkap polis? Masuk penjara?
d) Cik Kuntum sorang je rakyat Mesia yang berumur 28 dan tak kawen2 lagi?
e) Populasi rakyat Mesia dah berkurangan, maka Cik Kuntum kena kawen then beranak ramai2
f) Cik Kuntum akan monopos?

C'mon brader! Kang kalau Cik Kuntum list down orang2 keliling yang sebaya dan lebih tua dan masih solo...Ada lak yang heart attack plak. I'm happy with my life, and people around me. So, stop pissing me off! Sesedap rasa kata Cik Kuntum nih garang sangat, kumbang takleh nak hoye2 so takde orang nak. So wat? Tak suka, blah! Ko g la carik partner hoye2 ko tu. Ape ade susah. Member Cik Kuntum yang ala2 Wanita Melayu Terakhir tuh pon tak kawen g. Tu nak komen ape plak? Owwhh...dea terlalu sempurna so susah sangat nak carik lelaki yang setanding ngan dia? Duuuhhhh.... So not true!

Apa2 keputusan Cik Kuntum, itu hak Cik Kuntum. Pencacai2 nih tak diperlukan untuk memberikan khidmat nasihat. Panel2 terhormat Cik Kuntum dah cukup untuk membahaskan apa saja pertanyaan atau keraguan Cik Kuntum , dan ianya adalah permintaan Cik Kuntum sendiri. So, for those people yang takde kena mengena dalam muka surat idup Cik Kuntum tu..leh la dok2 tepi corner. Perati dari bucu je pon cukup. Toksah nak mandai2 bagi nasihat bagai. Tak pasal2 ada plak kes dilanda badai!

p/s : Cik Kuntum da jangkit Akak Tiri nyer syndrome daaa.... Wateva!

5 comments:

Si Tukang Karut said...

mulut-mulut kumbang durjana itu harus di cemen jerr cik kuntum...

apa-apa pun mama tabik cik kuntum

Adzra a.k.a DoOrDie said...

mekasih2...deaorg tu kategori bebal..hhehhe

sue cipot said...

ala suke ati ler nak kawen ke x.. pasal diaorg tu nyibuk2? kite xmintak duet depa pon, kite nyer suker la kite nyer life.. bukan kite ngorat hubby depa pon..menci betol org cm nie.. cik kuntum tau x sue ni dh naik nipis tinger asik kena perli je kat kg.. menci betol kang aku kawen dgn badawi baru smua pengsan huhuhuhu

p/s : dulikan je cik kuntum, pekak kan tinger

Adzra a.k.a DoOrDie said...

itu la pasal...Cik Kuntum pon konpius. Takde luak duit deaorang pon kalau Cik Kuntum kawen ke tak..Kan kan kan korang kann.....?

Chaiyok2!

aku la ros said...

huk huk huk cik kuntum.. mcm sama je masalah kita.. huk huk huk huk.. umur tua.. tapi muka muda tak apa.. hik hik hik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...