Wednesday, May 21, 2008

Breakfast @ Shangri-La


Nyum2...Cik Kuntum taw there'll be alot of u out there yang leleh2..air liur baca entry2 Cik Kuntum pas nih. Am so sorry guys. The next few entries will be all about food. Cant help it la.Despite all the tension, heart broken scene happen throughout the event...The least i can say is that i do enjoy the food.


On Saturday, Shen spent me bfast buffet @ Shangri-La. Makan2 sambil gossiping memang la syiok. At first we wanted to have a-la-carte..Tapi musykil rasa hati sebab nyer menu ala-carte ade la dalam 10 jenis je. Giler ape?Dah la takde menu2 selara asian. Aduuii...masalah negara sungguh. Makanya, we decided to go with buffett - American breakfast.


Dah nama lapa..Shen asked me to grab my food 1st. Usha punya usha, Cik Kuntum nampak la a few faveret food. Ade hash brown yang masih panas - Cik Kuntum sambar due sekali gus. Nenok2 ade plak sausage - pon Cik Kuntum bedal 2 sekali gus. Thinking of not to be so tamak, dan konon2 nak jaga body with healthy eating diet..Cik Kuntum g ah kat salad bar. Amik la salad, carrot ngan few vegies combine buat salad untuk perot Cik Kuntum. Tapi jangan tak taw, dalam nk kontrol diet..Nahhh...thousand island ngan mayonis..kemain g taboh. pehtu touch up sikit presentation ngan scrambled egg..taaaraaa...jadila cam gamba kat atas tu. Pehtu cik Kuntum amik juice dea. Pergh, memang fresh seh! Tahap puree lagi tu. Mula2 bedal yang orange, pehtu bedal mango last2 amik kiwi 2 kali. Wahaaha...sonngooohhh sedddaaappp.


Round punya round, baru la nampak nasi lemak, bihun goreng semer.Tapi cik Kuntum takde selera plak. Nak amik kek ngan pastry sumer da tak lalu. Maybe sebab lapo sangat, fill up ngan makanan sehat..maka dah rasa penoh tangki. Oleh itu, buffet for two @ RM113.00 tuh ala2 bazir la jugak. Shen pon tak makan banyak sangat...But if u guys rasa nk sesekali makan kat hotel, g la...Siap ade chocolate fountain tuh nk kasik celup ngan strawberry! Alahai, ingat kat Dato CT!

2 comments:

Kakak Tiri said...

Waahhh... nyamannya pemandangan....

Adzra a.k.a DoOrDie said...

pandai tak Cik Kuntum susun atur platter? hehehehe....baru la ade selera...nyum2 nyum2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...