Wednesday, May 21, 2008

Dinner @ Malis, TBR

Wah wah....dah cerita pasal breakfast and lunch mestinya ada dinner. Tol tak? huhuh...Tapi dinner Cik Kuntum nih bukan la kat hotel memahal tu..But its more to ecomical and affordable hangout place @ Taman Bunga Raya, Setapak.

For those yang live around the neighborhood speshly students, mesti taw tempat nih. Located near to TAR College, it will fulfill your dream to have a good nasi lemak and kuey teow basah. Huhuhu...Being one the peminat, i tend to celebrate my victory (from IMPACT) there. Ordered nasi lemak + ayam goreng (fresh from kuali) + telor mata. Yang tak tahan tuh...bile ayam tu dipotong, nampak berasap2 then...sambal dea yang berantu dicurahkan dala pinggan membasahi potongan ayam itu. Nai lemak sini special la sikit sebab kaler dea kekuingan dan yes, deaorg ade buh halia sikit nak bagi naik aroma. Nyum2!

Layan tekak sambil menghirup teh ais yang leh tahan sedap. Normally i go for teh o ais limau.Cuma semlm rasa pingin banget nk minum teh ais.huhuhu...After few months tak pegi sana, rasa memang best. And lucky me tak yah nak q panjang2 to get my meal. Trust me, tak kene gaya kene beratur panjang beb! Mau mengaruk plak lu orang nanti. KLUE magazine penah buat review pasal this place few years back. They have nominated this place , Malis as the best nasi lemak stall in KL. Coba lah...Mai sepinggan!

7 comments:

SilverFerio said...

arghhhh lapar lagi!!!!!

Kakak Tiri said...

Ahah... Kachik selalu ajak pi sana. But still I prefer Antarabangsa, sebab ada paru dengan pegedil.

Adzra a.k.a DoOrDie said...

pegedil? oowwhhh...bergedil...arwah nenek dulu rajin buatkan untuk kite...lenyekan kentang dicampurkan dengan daging cincang ditambah dengan hirisan daun sup+daun bawang, tk lupe juwe bawang goreng...tambah sikit garam + lada sulah...mamamia....lapaaaa....

aku la ros said...

wahh lama tak gi situ.. layan keow teow dia pown sedap... huhuhu

aku la ros said...

lama tak layan.. ermm..koew teow dia pown sedap.. alamak..ngidam la pulak... huhuhu

aku la ros said...

addeehh.. teringat keow toew dio.. huhu.. lamo den tak mkn kek sano.. bilo la laie den leh poie sano.. huhuhu

Adzra a.k.a DoOrDie said...

ni ros nih mesti pening nih...type2 tapi tgk komen dea tk muncul2...rilek la kawan2, kite kene moderate all komen. Not that i dun trust u guys, tp kite tamau lalats n langau buh komen yang bukan2. sediakan ridsect sebelom kene serangan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...