Wednesday, May 21, 2008

Luncheon IMPACT, Shangri-La

Hehehehehe...Kalau before this cite pasal breakfast...la nih cite makan tghari. Thanks to IMPACT and MCMC to spare us foods during luncheon. It was nice. Ade nasi beriani, ikan merah masak asam (ikan masak just nice), then acar buah (yang buat Cik Kuntum repeat amik 3-4 kali), broccoli masak ala2 teo chew then..ayam ala2 masal merah (isi jek taw)!

But that is nothing compare to the dessert. Waaaahhhhh....Mula2 Cik Kuntum tertanya2 jugak, kenapa ade la beberapa makcik2 kementerian nih kemain amik dessert sampai due tige pinggan...Ade delegate mat Salleh nih pon siap pesan suh amik extra plater..Why Eh?
Sekali tuh..sampai la piring dessert Cik Kuntum...

Mola2 Cik Kuntum dah teruja tengok presentation yang ade. Strawberry disusun berlapis2 beralaskan kepingan chocolate yang berlainan jenis.Layer paling bawah, dark chocolate dan di sulam dengan whipped krim sebelom strawberry disusun kat side atas chocolate. Ade 3 lapisan kesemuanya...Lapisan chocolate kedua adalah coklat biasa yang lemak berkrim then again whipped krim n strawberry. Untuk layer terkahir dan paling atas, white chocolate kegemaran Cik Kuntum!Mamamia!

Side plater tuh plak dilorek2 ngan mango puree dan ditaburkan ngan pistachio. Adddoii...syahdu sungguh Cik Kuntum suap masuk mulut. Slow motion seh...Menikmati kelazatan, kenikmatan rase segar manis buah starwberry yang dikunyah bercampor chocolate yang mencair dalam mulut. Cuit sikit mango tu..then grrukk graaakkk rangupnya pistachio. I want more!!!!

2 comments:

Kakak Tiri said...

Isk isk isk... tengok pun syahdu...

Adzra a.k.a DoOrDie said...

hehehheh....melt in your mouth, not in your hand darling!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...