Sunday, March 27, 2011

:: Nonton Porno Kita ? ::

Sepanjang minggu ini saja kita disogokkan dengan cerita video seks salah seorang pemimpin ternama negara. Belum pun lagi reda isu nak sahihkan DNA yang tersisa di lubang keramat tu, dah naik cerita baru. Seriously, I am bored. Dah kalahkan USA pula arena politik kita. Mesti lebih hebat, lagi dahsyat. Lebih pelik,lagi aneh...itu lebih bagus.

Media kita pula berlumba-lumba nak jadi pelapor pertama. Janji ada berita, sahih belum tentu asalkan boleh buat pembaca nganga. Habis segala isu dalam selimut, kelambu, bilik hotel sampai ke rakaman cctv pun jadi mangsa. Yang cK pelik, langsung tiada rasa malu untuk mereka kupas perkara ini terang-terangan hari demi hari. Beb, yang lu orang dok condemn sana sini tu bukan ke blood brothers lu orang? Oklah, dia dah masuk parti lain tapi still...bukan korang ke yang terpekik terlolong gigih mempertahankan Melayu? So, dia tu haper?

Dulu, masa kejadian bekas menteri tu kantoi melanggan sampai ramai yang dapat copy DVD free tu...Ingat? Dengan gentle je dia letak jawatan. Tak payah nak bunyi banyak. For that, I salute him. Tapi kalau orang-orang Melayu yang kena semuanya kena disahihkan dulu. Semuanya ada unsur2 fitnah. Semuanya kena geledah. Orang bangsa lain akan gelak mengikik2 baca surat khabar baik yang dicetak atau yang online. It's not about whether he is guilty or not but what have you done to make things right? Ada? Setakat suruh dia lepaskan segala jawatan sedangkan korang tu kat kerusi kerajaan ada buat apa2 perubahan untuk kebaikan rakyat? Atau memang ada dalam KPI masing-masing untuk bergossip dan memfitnah sesama sendiri?

nampak haper ntah dalam cctv ni?
Yang lagi memalukan terjadi baru-baru ni sesi tontonan porno beramai2. Yang datang tengok tu sahlah dahagakan berita nak ditulis dalam suratkhabar dan mungkin mereka juga horny orangnya. Yang panggil datang tu pula, bukan calang-calang orang. Pangkat tinggi melangit. Apa ni weih? Dah tua-tua pun ada hati nak buat groupie layan porn ramai2? Kat Carcosa plak tu! Tinggi bajet? Ada plak duit. Hurm...masa nonton tu ada pop corn ngan soda tak? Ke ada makan-makan lepas tu?

Memiliki porno je dah salah. Merakam pon salah. Menonton pun dah salah besar. Apatah lagi bila ajak orang ramai-ramai turut serta menonton. Sedangkan Faizal Tahir dulu bukak baju tulis S sampai berbulan dia kena gam dan kena sembur dek Tok Rais...Yang ni? Pasal apa pula boleh senyap je? Apa video tu dah pernah dihantar tapis ke FINAS atau SKMM? Dah dapat sijil lulus tayang? Ke sebab yang host acara tu berpangkat besar makan semua buat derk je? Atau sebab video tu menggunakan bahasa kebangsaan sebagai perantaranya? Maka tiada sebarang tentangan untuk siaran? Tolonglah jawab kenapa?!

Dulu bukan main bising lagi masing-masing nak banned laman sesawang yang lucah, separa lucah yang mempunyai trafik kunjungan yang tinggi. Kononnya nak mengekang gejala sosial dan tidak sihat dikalangan rakyat. Habis tu, yang jadi kepala rakyat ni siap simpan copy CCTV apa kes? Tak kira melanggar privacy? Macam mana copy tu boleh jatuh ke tangan dia..oh mereka..si trio berdebah tu?

Bosan, muak, jengkel. Semua ada. Sejajar dengan niat Tok Rais nak membudayakan bahasa kebangsaan, molek benar kalau kita mula mengajar anak-anak kecil dengan perkataan2 onani, liwat, seks dan yang sewaktu dengannya. Bukannya apa, kita tak mahu anak2 kita ketinggalan dengan perkembangan terkini politik negara kan? Sigh. 

2 comments:

HambaMaya said...

org mmberi kita rasa..

DoOrDie said...

ni lepas YB ngna reporter...pak polisi plak layan blues. pehni leh masuk astro first plak...bagus!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...