Tuesday, February 08, 2011

:: Hot and Not ::

Seksi adalah sesuatu yang subjektif untuk diperkatakan. Cuma lumrahnya seksi mesti dikaitkan dengan kaum wanita. Bukan sebarangan wanita, tapi selalunya golongan artis yang jadi rujukan utama. Dan selalunya ia dikaitan dengan cara berpakaian. Lebih kurang kain, lebih banyak lurah dan bonjol, lebih seksilah orang tu dikategorikan. Hot plak bila ketrampilan seseorang tu 'panas' selalu - mengancam pendek kata.

Ada beberapa wanita yang cK rasa seksi dan hot tak kira apa yang yang dia sarung kat badan.  Ada juga yang beria-beria pakai ketat, singkat tapi tetap tahap suam-suam kuku je. Kat bawah ni adalah padangan cK terhadap beberapa wanita yang hot and not yang ada kat muka bumi ni :


1. Stacy Ann Ferguson a.k.a. Fergie BEP 
Dia seksi. Dia hot. Perut dia cantik walaupun peha dia besar sikit. Mungkin hasil dari hobi dia yang gemar berjogging. Tapi cK nampak dia ni suka mekap lebih2 bila nak perform. Nak dapat aura stage persona barangkali. For me she is beatiful, so no need tepek mekap overdose.
Rating : Hot y'all


2. Beyonce Knowles
Ultimate seksi y'all. Dia tutup ke, bukak ke, kasi teaser ke...Body dia memang nyummy dengan curve yang cun. If i were given a choice, i will definitely date her. Sounds so gay eh? Huhu. Dia ni kategori  maskulin build sket la. Tegap, pejal, mantap. Peha dia pun besar sikit tapi balance with the rest. Voluptuous. Aum!  
Rating : Hot y'all


3. Ifa Raziah
Oh, please. Yang ni cK kategorikan dalam jenis 'dia rasa dia seksi'. Boleh? Pakailah ketat, sendat siap ngan bling2 sarat atau kain kaler fluorescent pon cK cuma nampak dia sebagai seksi wannabe.  Tak turn on pun tengok dia pose. Tapi, tengok keletah dia ni boleh tahan terhibur gak lah. Gosip pelik2 hal dalam kain. Berlakon pi mai pi mai tang tu gak la. Kalau diberi bikini kat yang sorang ni pastu suh pose nak masuk URTV...cK awal2 angkat kaki lari!
Rating : Hot Hot Ciken Shit


4. Jue Aziz
Dia ni boleh dikatakan lawa. Badan dia yang genit tu memang leh buat orang toleh dua kali. Tapi rimas plak ngan rambut panjang mngurai dia tu.Bila buka mulut plak, macam manja dibuat2 jadi macam mengada.  Dang! Masa anugerah skrin hari tu plak, 'menonjol' betul dia. Tu nak mengumpan mata yang miang la tu. So free je la lelaki2 kat situ cuci mata sambil capture setiap inchi badan Jue buat bekalan time terdesak. Tak cukup image dalam otak, siap snap2 gamba lagi. Alasan nak update dalam FB. Hiks.
Rating : Hot n Cold.

5. Aishwarya Rai
Ok, i have to be fair. Asyik mat salleh ngan orang kita je mana aci kan? So, ni ha aci India ni. Dia ni memang layak jadi Miss World. Nampak macam naif tapi dia ada satu look yang menggoda. Dan sesungguhnya dia boleh kelihatan amat hot dengan hanya memakai sari. Tak ramai orang yang boleh buat camni ok. Untung anak lelaki Amitabh Bachan dapat memperisterikan seorang 'dewi'.

Cukuplah tu kot? Kenapa takde Chinese or Japanese? Well, i like their men not the ladies thou. Kat office lama dulu perempuan cina, jepun, korea ni kitaorang panggil airport - if only u know why. Ha ha ! Oh ye, cK selalu tertanya2, kenapalah orang yang dah dikurniakan body lawa ni kena berlebih-lebihan nak kurangkan saiz baju sampai tersembul2 mana2 part yang tak patut. They look just fine without any excessive exposure to their assets.

Kalau korang rajin, cuba perhatikan group kawan-kawan perempuan korang. Dalam satu grup tu, mesti ada sesat 1-2 orang yang suka pakai seksi2 ni. Memanjang tak cukup kain sedangkan dalam ramai-ramai orang, dia tu la yang kita harap pakai kaen lebih banyak dari yang lain2. Kalau nak dikira rupa, memang out la. Still, dorang rasa dorang lebih hot dari biasa. See, bila diri sendiri yang rasa hot sedangkan orang lain tak cakap apa pun kot...tu dah lebih kurang kategori angkat bakul binti perasan ya kawan-kawan. Elakkanlah dari jadi tabiat. Kalau tak nanti esok lusa orang meluat. Nak pergi rehat2, duk tepi laut pakai bikini pun orang tulis hentam dahsyat2.  

2 comments:

yaya|azura said...

Perempuan yang I rasa hot adalah ... hmmmm.... sape? Hmmmm.... sape? Hmmmm.... nanti I balik rumah tgk HBO dulu. Esok I kasi jawapan, k?

Much love.
Fazzura.

Oh. I dah tau ... I suka Fazura! She's hot. Hihihihi.

DoOrDie said...

Oh, panas! Ngee...dia juga comel!
Me likey!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...