Monday, April 05, 2010

:: I've Met Carl's Junior, But Where's The Senior? ::

Ok, admit. A bit jakun as it was the first time i tried Carl's Jr. Previously i heard my ex-boss was mumbling about how hard for him to finish his bite. Dah kalau lelaki pun susah nak habiskan, yang femfuan-femfuan anggun cam me ngan Leq ni lagi la parah. 


So we ordered the combo meals. If im not mistaken, it was number 6 and 11 on the menu. Cant recall whats the name of the meal. Being a real carnivore, mine would be beef and Leq settled with her choice of chicken sandwich. Yang pasti, medium set ye kawan-kawan. 

When we get our order, rasa nak pengsan pun ada. How on earth we gonna eat all that. Lucky, after a long walk from LRT to PWTC then to KTM then tawaf Mid Valley for like 3 floors..we manage to finish our meal. Senak perot beb. Tercungap-cungap pun ada. I thought Burger King's Whooper is tough, Carl's even worst ok. Ngan patty yang tebal, cheese yang melted beria...pickles yang korang leh buh sesuka hati, plus the union rings...Gosh! Ni makan ke melahap!?


Ni kalau memang berlapo dari pagi, besarlah kemungkinan nak menyantap sesedap rasa. Tapi, kalau rasa nak gi dating manja-manja sambil makan Carl's ni...toksahla weih. Buang tenaga. Mau hilang cun korang. Silap-silap, lagi dua tiga tahun..mau masuk Biggest Looser Asia. Ohh, so not me. I am so not going to Carl's Jr ever again. 

Cuma, bila orang kata "Ko pernah makan Carl's?". Sedap la sikit bila jawapannya "Ha, penah. Kenyang giler". Taklah rasa jakun sangat kot? Selain dari serving yang memang tahap lapar maksima, harganya juga tidaklah murah. Jadi, jika difikirkan sedalam-dalamnya, mengapakah kita harus membayar dengan harga yang tinggi semata-mata untuk menggemukkan badan? So, better spent your money on salad ke fruit ke...or else, McD pon ok. Lepas la 2 kali makan...


Apa-apa, tepok perut masing-masing sambil jeling kocek. Hiks!

2 comments:

k1m1_KaeMoS said...

oh sangat sedap & freakishly over-priced :P

DoOrDie said...

sangatlah betol. rasa nak muntah weih lepas makan...isk...kenyang banget

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...